Belföld

Aláírásgyűjtés a rókusi biomassza-erőmű ellen

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 05. 16. 18:01

A Közgyűlési többség az MSZP-frakció érvei és a környéken élők heves tiltakozása ellenére elfogadta azt az előterjesztést, amely biomassza-erőmű építését teszi lehetővé Rókuson, néhány száz méterre a lakóházaktól, iskolától. Ménesi Imre, a körzet képviselője aláírás-gyűjtési akciót kezdett a döntés megváltoztatása érdekében.

A közgyűlés két fordulóban tárgyalta a biomassza-erőmű és a tervezet kettő darab termálkút fúrásának kérdését, mivel első alkalommal Botka László polgármester – az önkormányzati törvény adta lehetőségével élve – nem írta alá a határozatot, mivel véleménye szerint az ellentétes a város és a környékben élők érdekeivel, és törvénysértő is. Azonban a Fidesz-frakció a rendkívüli közgyűlésen, a jobbikos Keresztúri Farkas Csaba támogatásával mégis keresztül-erőszakolta a Bohács Zsolt által beterjesztett előterjesztést. Annak ellenére döntöttek így, hogy széles körű lakossági tiltakozás bontakozott ki az erőmű és a termálvíz használati meleg víz céljára való hasznosítása ellen, a népes lakossági fórumon egyöntetűen elutasították a környéken élők a beruházást. Igaz, ezen a fórumon sem Bohács Zsolt, sem más fideszes képviselő nem jelent meg és nem hallgatta meg az érveket.

Ménesi Imre a csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a döntést követően azonnal bejelentette az aláírásgyűjtésre vonatkozó kezdeményezését. A kötelezően előírt 15 napos türelmi időt követően, mivel senki nem nyújtott be kifogást ellene, elindult az akció.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.