Belföld

Milliárdokat hoz a Milka csoki Fehérvárra

Fehérvárra helyezik a Milka csokoládé-keksz szendvicstermékek gyártását: Tizenkilencmillió dollárt, közel négy és félmilliárd forintot fektet be a világ legnagyobb snacktermékeket gyártó vállalata, a Mondelēz International európai régiós központja a Győri Keksz székesfehérvári üzemében.

A beruházás harminc százalékkal növeli a gyár kapacitását, az új csarnokban készítendő termékeket exportra állítják elő. A fejlesztések révén 2013 év végéig kétszáz új munkahely létesül a Mondelēz International csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. üzemében. Az építkezési munkálatokat már megkezdték, az új gyártósor átadására várhatóan 2013 decemberében kerül sor. Nem ez az első jelentős fejlesztés a székesfehérvári üzemben; a gyár tulajdonosa (korábban Kraft Foods néven) az elmúlt években közel hárommilliárdos gyártókapacitás fejlesztést hajtott végre- tudtuk meg a Mondelez International Fehérvár24-hez eljuttatott közleményéből.

Fotó: Flickr/ Noguchi Porter Novelli

„Van-e édesebb jövőkép, mint a Milka magyarországi városának lenni? Székesfehérvár számára erről és még ennél jóval többről is szól a Mondelēz International-lel történő együttműködés: nálunk befektetett milliárdokról, amelyek munkahelyeket tartanak meg és új munkahelyeket teremtenek; megrendelésekről, amelyet a fehérvári cégek is megpályázhatnak a beruházás kapcsán, és városunk jó hírnevének további nemzetközi öregbítéséről” – nyilatkozta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. “Az idei esztendő több szempontból is kitüntetett a város életében. Örülök, hogy a történelmi szerepünket erősítő Szent István Emlékévben Székesfehérvár gazdasági fejlődését és jövőjét segítő beruházások is elindulnak. Köszönjük, hogy a Mondelēz International mellettünk döntött és – ahogy eddig is – a vállalat a jövőben is számíthat partnerségünkre, együttműködésünkre” – tette hozzá a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik