Belföld

Körforgalmat építenek a Kodály-Földes kereszteződéshez

Átépítik a Kodály Zoltán utca – Földes Gábor utca négyágú útkereszteződését. A hagyományos csomópont helyén körforgalom épül.

Borkai Zsolt polgármester a helyszínen elmondta, az önkormányzat az idén is jelentős úthálózat-fejlesztési programot hajt végre, ennek egyik eleme az a 80 millió forintos beruházás, amelynek révén biztonságossá válik a közlekedés a Kodály Zoltán utca – Földes Gábor utca kereszteződésében. Hozzátette, az átépítés igénye a nagy forgalmú csomópont balesetveszélyessége miatt merült fel, ezért is állt Radnóti Ákos és Szabó Erik önkormányzati képviselők kezdeményezése mellé.

Prédl Antal Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének intézményvezetője kifejtette, a járműforgalom folyamatos növekedése, a buszmegállók és intézmények révén jelentős gyalogos forgalom miatt a rugalmas áthaladás már nem biztosítható, gyakoriak mellékirányból a sorállások, jelentős koncentrációt igényel a biztonságos áthaladás.

A csomóponti jellemzők miatt határoztak a körforgalmú átépítés mellett úgy, hogy közben a kerékpáros kapcsolatot is biztosítják a Szigethy Attila út és Ifjúság körút között. A tervezett körforgalom átmérője 30 méter – az összehasonlítás kedvéért ez a méret megegyezik a Szent Imre út – Magyar utca körforgalom méretével. A jobb térmegvilágítás és a kedvezőbb helykihasználás érdekében az Útkezelő Szervezet a körsziget közepére fénytorony építését tervezi, így kevesebb közvilágítási oszlopot kell elhelyezni a járda- és kerékpárút mellett.

Jelenleg a tervezés utolsó szakaszánál tartanak, a kivitelezési munka nyár közepén kezdődhet, és várhatóan szeptemberben készül el akörforgalom.

Forrás: www.gyor.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik