Belföld

Szerdáig lehet diákhitelt kérni

Diakhitel(210x140)(4).jpg (diákhitel)
Diakhitel(210x140)(4).jpg (diákhitel)

Aki kifut az időből, legközelebb csak ősszel juthat pénzhez.

Május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket az egyetemisták, főiskolások – közölte a Diákhitel Központ. Az időben igényelt összeg június 14-én kerül a hallgatók bankszámlájára. Tekintettel a nyári szünetre, ezután legközelebb az őszi félév elején igényelhetnek diákhitelt az arra jogosultak.

Az eddigi legalacsonyabb, 7,75 százalékos kamatlábú diákhitel esetében havi szinten 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és 50 ezer forint igényelhető. Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehető maximuma a hallgató képzési díjának összege.

A diákhitel-igénylési adatlap kizárólag elektronikus úton tölthető ki a www.diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül. A kitöltött nyomtatványt továbbra is az együttműködő bankokban, felsőoktatási intézményekben, postákon és takarékszövetkezetekben kell leadni. A több ezer igénylési hely megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon – közölték.

Kitértek arra is, hogy az érdeklődők a diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót magyar és angol nyelven a nap 24 órájában megtalálnak a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu portálon. A hallgatók további kényelmét szolgálja, hogy a Diákhitel Személyes Ügyfélszolgálata Budapesten már két helyszínen is elérhető: a Csalogány utcai és a KÖKI Terminálon található ügyfélszolgálat is várja őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik