Belföld

Fitness parkot avattak Fehérváron

Hétfőn reggel adták át hivatalosan azt a családi fitnesz parkot, amely elsőként a városban a nagyobb gyermekeknek, sőt a felnőtteknek is mozgási lehetőséget kínál. A terület rendbetétele és az eszközökötmillió forintba kerültek.

Dr. Kovács Zsolt, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője volt a családi fitnesz park ötletgazdája. Mint mondja, hiányzott egy olyan terület, ahol a 10 év feletti gyermekek, vagy akár a felnőttek is tartalmasan tölthetik el szabadidejüket. Ennek mentén valósult meg a városban elsőként az Erzsébet út 2-10. számú épületek melletti területen átadott sportos játszótér.

A környékben élők szép számmal vettek részt a hétfő reggeli avatáson és örömmel ki is próbálták a parkban felállított eszközöket. Dr. Cser-Palkovics András polgármester is részt vett az átadáson, elsősorban ő is az ötletért mondott köszönetet dr. Kovács Zsolt képviselőnek. A városvezető szólt arról is, hogy kilenc különböző típusú mozgást segítő eszköz került felszerelésre, melyek összértéke a park környezetének rendbetételével együtt ötmillió forint. Jó sportolást kívánt a térségben élőknek, egyúttal ő is a park védelmére hívta fel figyelmüket és ezzel a kéréssel fordult a jelenlévő városi rendőrkapitányhoz is. A polgármester azt is kiemelte, hogy egy ilyen sportos városban, mint Székesfehérvár, további hasonló parkot is terveznek a szabadidősport segítésére.

Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány örömmel fogadta el a meghívást a megszépült terület átadására. Ígéretet tett arra, hogy hétvégén éjszaka gyakrabban megfordul majd itt a járőrautó, emellett pedig a jelenlévők segítségét is kérte. Hiszen mint mondta: a lakosság a leghatékonyabb partnerük, mert ha akkor hívják ingyenes 107-es hívószámukat, amikor éppen a rongálás történik, hatékonyan tudnak fellépni az esetleges károkozókkal szemben.

Az Erzsébet utcai lakók nevében Kalicz Tiborné szólt néhány mondatot. Ő a kezdetektől támogatta ennek a parknak a kialakítását és ennek hasznosságát lakótársai felé is többször hangsúlyozta.

Bozai István városgondnok arról beszélt, hogy masszív, kimondottan szabadtéri használatra készült eszközpark került a játszótérre, amely nagyon jó lehetőséget biztosít a szabadidős sportolásra. Az elkövetkező időszakban a Halesz ligetben és a Bregyó-közben tervezik hasonló fitneszpark kialakítását.

Az avatás lezárásaként dr. Kovács Zsolt önkormányzati képviselő a folyamatos közös munka és a fejlődésre hívta fel a figyelmet. Hiszen, mint mondta, a fitneszpark egy hagyományos játszótér közvetlen szomszédságában került kialakításra, a következő szakasz pedig folytatólagosan egy pihenőpark létrehozása lesz, ahol akár ki is lehet pihenni a sportolás fáradalmait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik