Belföld

Fitness parkot avattak Fehérváron

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 05. 14. 07:45

Hétfőn reggel adták át hivatalosan azt a családi fitnesz parkot, amely elsőként a városban a nagyobb gyermekeknek, sőt a felnőtteknek is mozgási lehetőséget kínál. A terület rendbetétele és az eszközökötmillió forintba kerültek.

Dr. Kovács Zsolt, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője volt a családi fitnesz park ötletgazdája. Mint mondja, hiányzott egy olyan terület, ahol a 10 év feletti gyermekek, vagy akár a felnőttek is tartalmasan tölthetik el szabadidejüket. Ennek mentén valósult meg a városban elsőként az Erzsébet út 2-10. számú épületek melletti területen átadott sportos játszótér.

A környékben élők szép számmal vettek részt a hétfő reggeli avatáson és örömmel ki is próbálták a parkban felállított eszközöket. Dr. Cser-Palkovics András polgármester is részt vett az átadáson, elsősorban ő is az ötletért mondott köszönetet dr. Kovács Zsolt képviselőnek. A városvezető szólt arról is, hogy kilenc különböző típusú mozgást segítő eszköz került felszerelésre, melyek összértéke a park környezetének rendbetételével együtt ötmillió forint. Jó sportolást kívánt a térségben élőknek, egyúttal ő is a park védelmére hívta fel figyelmüket és ezzel a kéréssel fordult a jelenlévő városi rendőrkapitányhoz is. A polgármester azt is kiemelte, hogy egy ilyen sportos városban, mint Székesfehérvár, további hasonló parkot is terveznek a szabadidősport segítésére.

Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány örömmel fogadta el a meghívást a megszépült terület átadására. Ígéretet tett arra, hogy hétvégén éjszaka gyakrabban megfordul majd itt a járőrautó, emellett pedig a jelenlévők segítségét is kérte. Hiszen mint mondta: a lakosság a leghatékonyabb partnerük, mert ha akkor hívják ingyenes 107-es hívószámukat, amikor éppen a rongálás történik, hatékonyan tudnak fellépni az esetleges károkozókkal szemben.

Az Erzsébet utcai lakók nevében Kalicz Tiborné szólt néhány mondatot. Ő a kezdetektől támogatta ennek a parknak a kialakítását és ennek hasznosságát lakótársai felé is többször hangsúlyozta.

Bozai István városgondnok arról beszélt, hogy masszív, kimondottan szabadtéri használatra készült eszközpark került a játszótérre, amely nagyon jó lehetőséget biztosít a szabadidős sportolásra. Az elkövetkező időszakban a Halesz ligetben és a Bregyó-közben tervezik hasonló fitneszpark kialakítását.

Az avatás lezárásaként dr. Kovács Zsolt önkormányzati képviselő a folyamatos közös munka és a fejlődésre hívta fel a figyelmet. Hiszen, mint mondta, a fitneszpark egy hagyományos játszótér közvetlen szomszédságában került kialakításra, a következő szakasz pedig folytatólagosan egy pihenőpark létrehozása lesz, ahol akár ki is lehet pihenni a sportolás fáradalmait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.