Belföld

Fitness parkot avattak Fehérváron

Buthy Lilla

2013. 05. 14. 07:45

Hétfőn reggel adták át hivatalosan azt a családi fitnesz parkot, amely elsőként a városban a nagyobb gyermekeknek, sőt a felnőtteknek is mozgási lehetőséget kínál. A terület rendbetétele és az eszközökötmillió forintba kerültek.

Dr. Kovács Zsolt, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője volt a családi fitnesz park ötletgazdája. Mint mondja, hiányzott egy olyan terület, ahol a 10 év feletti gyermekek, vagy akár a felnőttek is tartalmasan tölthetik el szabadidejüket. Ennek mentén valósult meg a városban elsőként az Erzsébet út 2-10. számú épületek melletti területen átadott sportos játszótér.

A környékben élők szép számmal vettek részt a hétfő reggeli avatáson és örömmel ki is próbálták a parkban felállított eszközöket. Dr. Cser-Palkovics András polgármester is részt vett az átadáson, elsősorban ő is az ötletért mondott köszönetet dr. Kovács Zsolt képviselőnek. A városvezető szólt arról is, hogy kilenc különböző típusú mozgást segítő eszköz került felszerelésre, melyek összértéke a park környezetének rendbetételével együtt ötmillió forint. Jó sportolást kívánt a térségben élőknek, egyúttal ő is a park védelmére hívta fel figyelmüket és ezzel a kéréssel fordult a jelenlévő városi rendőrkapitányhoz is. A polgármester azt is kiemelte, hogy egy ilyen sportos városban, mint Székesfehérvár, további hasonló parkot is terveznek a szabadidősport segítésére.

Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány örömmel fogadta el a meghívást a megszépült terület átadására. Ígéretet tett arra, hogy hétvégén éjszaka gyakrabban megfordul majd itt a járőrautó, emellett pedig a jelenlévők segítségét is kérte. Hiszen mint mondta: a lakosság a leghatékonyabb partnerük, mert ha akkor hívják ingyenes 107-es hívószámukat, amikor éppen a rongálás történik, hatékonyan tudnak fellépni az esetleges károkozókkal szemben.

Az Erzsébet utcai lakók nevében Kalicz Tiborné szólt néhány mondatot. Ő a kezdetektől támogatta ennek a parknak a kialakítását és ennek hasznosságát lakótársai felé is többször hangsúlyozta.

Bozai István városgondnok arról beszélt, hogy masszív, kimondottan szabadtéri használatra készült eszközpark került a játszótérre, amely nagyon jó lehetőséget biztosít a szabadidős sportolásra. Az elkövetkező időszakban a Halesz ligetben és a Bregyó-közben tervezik hasonló fitneszpark kialakítását.

Az avatás lezárásaként dr. Kovács Zsolt önkormányzati képviselő a folyamatos közös munka és a fejlődésre hívta fel a figyelmet. Hiszen, mint mondta, a fitneszpark egy hagyományos játszótér közvetlen szomszédságában került kialakításra, a következő szakasz pedig folytatólagosan egy pihenőpark létrehozása lesz, ahol akár ki is lehet pihenni a sportolás fáradalmait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.