Belföld

Szeles, zivataros idő, hétvégén 30 fok

A jövő héten is többször megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, többfelé várható zápor, illetve zivatar. Melegszik az idő, a hét második felében ismét 30 fok körül alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú, az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos előrejelzéséből.

Hétfőn nyugaton és a középső országrészben változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet kisebb zápor, keleten, északkeleten viszont többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul.

Kedden nyugaton kevesebb, keleten több felhő várható, ott eső, zápor is kialakulhat. A maximum-hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. Szerdán nyugaton időnként, keleten még többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, ott záporok is előfordulhatnak. Az éjszakai órákban 6-11 fok várható, napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön napsütésre is számítani lehet, de főként a Dunától nyugatra lehetnek záporok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Pénteken már bárhol előfordulhat zápor, zivatar, de több-kevesebb napsütés is várható. A nappali maximumok várhatóan 24 és 30 fok között alakulnak.

Szombaton is lehetnek záporok, zivatarok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul. Vasárnap főként a nyugati és középső részeken lehetnek záporok, zivatarok. Napközben 21-27 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik