Belföld

Ismét cirkálnak a Google autók! Nézze meg, merre járnak!

Májusban ismét útra keltek a fényképezőgéppel felszerelt járművek. Ön látta valamelyiket? Írja meg nekünk hol ólálkodik, küldjön fotót, ha sikerült megörökítenie!

Pár hét alatt hatalmas népszerűségre tett szert a Google Streer View magyarországi szolgáltatása. Az Facebookon már több mint tízezer rajongója van egy olyan csoportnak, ahová érdekes felvételeket tölthetünk fel szerte az országból. A Győr24-en már olvashattak a digitális panorámatérkép indulásáról. Akkor megírtuk azt is, hogy májusban új felvételek készülnek Magyarországról. Mivel a jelenlegi fotók 2011/2012-es dátummal szerepelnek, elkél a frissítés.

Heal Edina, a Google Magyarország vezetője korábban elmondta: Magyarország az ötvenedik ország, ahol a Google elindította a 360 fokos panorámaképekkel működő utcanéző térképét, a 2007-es indulás óta a fényképező autók mintegy 8 millió kilométert tettek meg. Heal Edina szerint a turizmusban érdekelt cégek, vendéglátó-ipari egységek is hasznát veszik majd az ingyenesen felhasználható új térképnek, de a mozgáskorlátozottak életminősége is jelentősen javulhat.


A Magyar Google Street Képek Facebook oldalon azt rebesgetik, hogy a fényképezős autók útvonalát előre bejelentik, így akár előre megfontolt szándékkal bepózolhatunk a jellegzetes járműveknek. A megjelölt honlapon egyelőre nem találtunk erről információkat, de a hírek szerint bármikor felkerülhetnek adatok a Google autók útvonaláról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik