Belföld

Bőgtek és füstöltek a motorok barátin

motoros találkozó (motoros találkozó)
motoros találkozó (motoros találkozó)

A 11. nemzetközi, jótékonysági motoros fesztivál ismét beírta magát a vasparipák történelemkönyvébe. Győrújbaráton több ezer motoros táborozott az elmúlt hétvégén.

Fantasztikus hangulatban telt az idei motoros találkozó, a baráti ifjúsági táborban a napokban egymást érték a jobbnál-jobb rock együttesek, akik méltóképp gondoskodtak arról, hogy a kétkerekűn ékezők élményekkel felvértezve térjenek haza a vasárnapi zárónapot követően. Már a csütörtöki kapunyitáskor számítani lehetett arra, hogy számokban messze felülmúlja a 2013-as rendezvény a korábbi éveket, hiszen az elővételes jegyekből jócskán fogyott, a pénteki nap pedig tovább növelte a statisztikát.

Kárpátia, Auróra, Ossian, Blues Company – csak néhány név azon zenekarok közül, akik hergelték az egyébként barátságos motoros csapatot. Barátságos, merthogy a szombati felvonuláson – a rendezvény egyik legnagyobb attrakcióján – is olyan fegyelmezetten vonultak végig a vasparipák a kijelölt útvonalon, hogy az példaértékű lehet határokon innen és túl is. Délután kettőkor több ezer motoros gyülekezett a kemping bejáratánál, de a rajtot követően is sokan csatlakoztak a konvojhoz. Az út mentén kicsik és nagyobbak transzparensekkel bíztatták a felvonulókat, a táblákon a „Gázt neki!” és a „Húzd meg!” is számtalanszor szerepelt.

A végállomás ezúttal is az ETO Park parkolójában volt, ahol elsőként egyperces néma csenddel emlékeztek elhunyt társaikra a motorosok, majd mindenki egyszerre bőgette a vasakat, ami csak a csövön kifért. A szervező csapat, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre képviselői is elégedetten nyilatkoztak a három napos fergetegről. „Ennek a fesztiválnak is nagy sikere volt, amire nagyon büszkék vagyunk. Az égiek is velünk voltak, igaz pénteken egy kicsit megvicceltek minket, de jókor jött az eső, elmosta a port, a fedett sátorban pedig a koncertek mindenkit kárpótoltak az időjárás közjátékáért” – hangsúlyozta portálunknak Gömbi, a társaság egyik alapítója. „A szervezés most már mondhatjuk, hogy rutinból megy, örülünk, hogy a felvonulás is zökkenőmentes volt, de ez köszönhető annak is, hogy rendkívül jó kapcsolatot ápolunk a rendőrséggel, akik ezúttal is segítettek mindenben” – tette hozzá Kukori, a csapat másik alapítója, oszlopos tagja.

Most egy kis pihenés következik, de nem titok, hogy a társaság már most a következő jótékonysági akcióján gondolkozik…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik