Belföld
motoros találkozó (motoros találkozó)

Bőgtek és füstöltek a motorok barátin

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2013. 05. 13. 18:34

A 11. nemzetközi, jótékonysági motoros fesztivál ismét beírta magát a vasparipák történelemkönyvébe. Győrújbaráton több ezer motoros táborozott az elmúlt hétvégén.

Fantasztikus hangulatban telt az idei motoros találkozó, a baráti ifjúsági táborban a napokban egymást érték a jobbnál-jobb rock együttesek, akik méltóképp gondoskodtak arról, hogy a kétkerekűn ékezők élményekkel felvértezve térjenek haza a vasárnapi zárónapot követően. Már a csütörtöki kapunyitáskor számítani lehetett arra, hogy számokban messze felülmúlja a 2013-as rendezvény a korábbi éveket, hiszen az elővételes jegyekből jócskán fogyott, a pénteki nap pedig tovább növelte a statisztikát.

motoros találkozó (motoros találkozó)

motoros találkozó (motoros találkozó)

Kárpátia, Auróra, Ossian, Blues Company – csak néhány név azon zenekarok közül, akik hergelték az egyébként barátságos motoros csapatot. Barátságos, merthogy a szombati felvonuláson – a rendezvény egyik legnagyobb attrakcióján – is olyan fegyelmezetten vonultak végig a vasparipák a kijelölt útvonalon, hogy az példaértékű lehet határokon innen és túl is. Délután kettőkor több ezer motoros gyülekezett a kemping bejáratánál, de a rajtot követően is sokan csatlakoztak a konvojhoz. Az út mentén kicsik és nagyobbak transzparensekkel bíztatták a felvonulókat, a táblákon a „Gázt neki!” és a „Húzd meg!” is számtalanszor szerepelt.

motoros találkozó (motoros találkozó)

motoros találkozó (motoros találkozó)

A végállomás ezúttal is az ETO Park parkolójában volt, ahol elsőként egyperces néma csenddel emlékeztek elhunyt társaikra a motorosok, majd mindenki egyszerre bőgette a vasakat, ami csak a csövön kifért. A szervező csapat, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre képviselői is elégedetten nyilatkoztak a három napos fergetegről. „Ennek a fesztiválnak is nagy sikere volt, amire nagyon büszkék vagyunk. Az égiek is velünk voltak, igaz pénteken egy kicsit megvicceltek minket, de jókor jött az eső, elmosta a port, a fedett sátorban pedig a koncertek mindenkit kárpótoltak az időjárás közjátékáért” – hangsúlyozta portálunknak Gömbi, a társaság egyik alapítója. „A szervezés most már mondhatjuk, hogy rutinból megy, örülünk, hogy a felvonulás is zökkenőmentes volt, de ez köszönhető annak is, hogy rendkívül jó kapcsolatot ápolunk a rendőrséggel, akik ezúttal is segítettek mindenben” – tette hozzá Kukori, a csapat másik alapítója, oszlopos tagja.

motoros találkozó (motoros találkozó)

Most egy kis pihenés következik, de nem titok, hogy a társaság már most a következő jótékonysági akcióján gondolkozik…

motoros találkozó (motoros találkozó)

motoros találkozó (motoros találkozó)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.