Belföld

Vihar Szegeden: gőzerővel dolgoznak a tűzoltók

Tuzoltok-Szegeden(960x640).jpg (szeged, vihar, tűzoltók)
Tuzoltok-Szegeden(960x640).jpg (szeged, vihar, tűzoltók)

Dió és meggy nagyságú jég esett szombat este Szegeden és környékén. Tíz perc alatt 11,7 milliméter csapadék hullott a Tisza-parti városban.

A város utcáin hömpölygött a víz, mert a csatornák nem bírták elvezetni a lezúduló esővizet. A szél letörte a fák ágait, több helyen áramszünetet jelentettek.

Harminckét helyszínek kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Szegeden a várost szombat éjszaka erős széllel és jégesővel elérő vihar okozta károk elhárítása miatt – közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Arany-Tóth Attila elmondta, hogy Szeged belvárosában, illetve Újszegeden fák dőltek épületekre és parkoló járművekre. A műszaki mentésben a megyeszékhely tűzoltói mellett hódmezővásárhelyi és ruzsai egységek is részt vettek – közölte a zászlós.

Arany-Tóth Attila elmondta, vasárnap délelőtt több kárhelyszínén is folynak a beavatkozások, ezek között van játszótér is.
A szóvivő arra kéri a szülőket, hogy ne engedjék a gyerekeket a kidőlt fák, leszakadt ágak környezetébe, amíg a tűzoltók el nem hárítják a veszélyt. Oktatási intézmények udvarán is lehetnek kidőlt fák, leszakadt ágak, így hétfőn ezeken a helyeken is fokozott figyelemre lesz szükség a balesetek megelőzése érdekében.

A Szegedi Tudományegyetem éghajlattani és tájföldrajzi tanszékének adatai szerint szombaton éjszaka tíz perc alatt 11,7 milliméter csapadék hullott a Tisza-parti városban.

Vasárnapra tíz megyében elsőfokú figyelmeztés érvényes felhőszakadás, jégeső és akár 90-nel tomboló szél miatt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik