Belföld

Hamis tízezresekkel próbálkoztak egy győri gyorsétteremben

Gyanúsítotti kihallgatása során Cs. Ferenc, 20 éves győri lakos beismerte, társával egymás cselekményéről tudva próbáltak túladni a hamis pénzen, amit korábban egy ismerősétől kapott.

Az egyik győri gyorsétteremből a napokban érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, mert egy fiatalember a fogyasztását hamis tízezressel akarta kiegyenlíteni.

T. Tamás 20 éves győri lakos a járőröknek elmondta, a barátjától kapott hamis bankót az étteremben próbálta beváltani. A társaságában lévő fiatalember pénztárcájában is találtak egy tízezer forintos bankjegyet a rendőrök, melyről egyértelműen megállapították, hogy hamisítvány.

Barátjával a lakásán iszogattak, beszélgettek, majd elhatározták, hogy vacsorázni mennek. Két hamis bankót magához vett, egyet a barátjának adott, másikat a pénztárcájába tette. Fizetéskor a pénztáros hölgy azonnal észrevette a részére átadott gyenge minőségű hamisítványt és értesítette a rendőrséget.

A Győri Rendőrkapitányság a két fiatalember ellen pénzhamisítás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik