Belföld

Orbán miatt nincs Majka a Heti hetesben

Majka (Majka)
Majka (Majka)

A Blikk szerint valóban létezik kapcsolat a politika és a VV-hősök között.

Majkának a bulvárlap szerint elege lett a cenzúrából, a rappert azért nem lehet régóta a Heti hetesben látni, mert besokallt attól, hogy rendszeresen kivágták azokat a részeket az adásból, amikor szócsatába kezdett a többiekkel. Majka kilógott a sorból, mert miközben a műsor mindig is kritikus hangvételt ütött meg a kormánnyal vagy Orbán Viktorral szemben, addig ő a legtöbbször megpróbálta a másik oldalról is megközelíteni a dolgokat, többször is védelmébe vette Orbánt.

A rapper – barátja szerint – élvezte azt a szerepet, hogy egyedül ő védi meg a kormányfőt, a felvételeken még jól érezte magát, aztán amikor vasárnap esténként látta, hogy mi ment le ezekből a tévében, egyre inkább elment a kedve az egésztől. Merthogy szinte mindet kivágták a szerkesztők. Ezért döntött úgy, hogy hanyagolni fogja a Heti hetest.

Majka nem cáfolta ezt, csak annyit mondott a Blikknek, hogy most inkább a zenei karrierre koncentrál, nincs másra ideje. A Heti hetes főszerkesztője, Ónodi György nem tekinti végleges búcsúnak a rapper távollétét, bár azt is elismerte, hogy igencsak megosztó szereplőről van szó. Majka megítélése a műsorban vegyes, akadnak olyan értelmiségi nézők, akik még mindig az ózdi valósághőst látják benne, és úgy gondolják, hogy nem való a Heti hetesbe.

Mint korábban megírtuk, néhány napja tudományos kötetet mutattak be a valóságshow-król. A kutatás vezetője komolyan vette azt a véleményt is (igaz, nem értett egyet vele), amely szerint a legjobb volna politikusokat zárni a villába. A kötet végén nagyon tanulságos ajánlásokat fogalmaz meg a szerző az ilyen műsorok készítői, a tanárok és a szülők számára is.

Zsolt Péter szociológus lapunknak elmondta, a kutatásban szereplők segítettek a szerzőnek különböző ajánlásokat is megfogalmazni, milyen lenne egy „jó” reality. Zsolt Péter szerint az mindenképp szerencsés volna, ha nem a „csak egy maradhat” elv lenne a műsor lényege, mert az önmagában kihozza a résztvevőkből a gonoszt. Többen azt vetették fel, hogy ne csak fiatalok költözhessenek a házba, vagy hogy legyen ellenőrizhetőbb a szavazás. Érdekes felvetés volt, hogy  politikusokat kellene bezárni a villába, „hadd nyírják ott egymást”. Ez a kívánság is bekerült a kötetbe, igaz, Zsolt szerint ők már így is annyira népszerűtlenek, hogy nem lenne szerencsés tovább rontani a renoméjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik