Belföld

Június elsejétől elfoglalják az ócsai házakat

ocsa(210x140)(1).jpg (ócsa, lakópark, )
ocsa(210x140)(1).jpg (ócsa, lakópark, )

Június elejétől érkeznek az első lakók a lakóparkba. A Máltai Szeretetszolgálat szociális programot is indít a helyszínen.

Az első húsz család június elsejétől költözhet be az ócsai szociális lakóparkban elnyert új otthonába, a második fordulóban nyertes pályázók pedig néhány nappal később követhetik őket – tudatta közleményében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A második pályázat beadási határideje május 10-én jár le. Összesen 23 hiánytalanul kitöltött, lezárt pályázat érkezett, az érintetteket a következő hetekben személyesen keresik fel a szeretetszolgálat munkatársai. A látogatás célja, hogy kiderüljön, valóban érdemi megoldást jelent-e számukra az Ócsára költözés. A pályázat lebonyolításával megbízott karitatív szervezet legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy olyan bérlőket találjon a lakópark házaira, akiknek életében ez tényleges előrelépést jelenthet – írták.

A környezettanulmányok elkészítését követően a bíráló bizottság június 10-ig nevezi meg a nyertes pályázókat, akik a kiértesítést követően megköthetik a bérleti szerződést és be is költözhetnek új otthonaikba. A további épületekre – a későbbiekben pedig a várólistára kerülésre – az év végéig folyamatosan lehet pályázni.

A beköltözéssel egyidejűleg a Máltai Szeretetszolgálat szociális programot indít, amely az első hetekben a beilleszkedést segíti, a későbbiekben pedig az ott élő emberek tényleges szükségletei alapján nyújt segítséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik