Belföld

Baleset Nagycenknél, több súlyos sérült

Teljes szélességében lezárták a 85-ös utat Nagycenknél a 84-es főút találkozásánál történt baleset miatt péntek délelőtt. Az út valamivel dél után vált járhatóvá.

Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a 84-esen zavartalan a forgalom. Hozzátette: azért ütközött össze két autó, mert egyikük nem adta meg az elsőbbséget a 84-es és a 85-ös főút találkozásánál. Az egyik az árokba rohant, a másik megpördült, és az út közepén állt meg. A balesetben egy ember súlyosan, kettő könnyebben sérült.
Korábban Dobos Viktória, a katasztrófavédelem megyei szóvivője azt közölte, hogy az egyik karambolozó személyautóból a tűzoltók vágták ki az utasokat, a másikból két sérültet kiemeltek a mentők.

A balesetben egy Peugeot 206 és egy Toyota Yaris érintett. Információink szerint a Peugeot vezetője, egy soproni férfi Sopron irányából hajtott és a kereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget a szemből jövő Toyotának, melyet egy nemeskéri nő vezetett. Így elkerülhetetlen volt az incidens.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik