Belföld

Melyik épület kapja idén a Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat?

Május 10-ig várják a javaslatokat az idei Fejér Megyei Építőipari Nívódíjra.

Az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara által alapított díjra azok a magas színvonalon készült építőipari alkotások javasolhatók, amelyek legalább öt éve használatbavételi engedéllyel üzemelnek, kedvezően alakították a város arculatát, és karbantartatásuk, működtetésük példaszerű.Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítási munkáira adományozható Nívódíj.

A Díj odaítélésében nem lehet meghatározó az alkotás jellege, tulajdonviszonya. Ugyanakkor, meghatározó az üzemeltetés gazdaságossága, a karbantartottság, a települést formáló, szépítő hatása. A Díj, azon alkotásoknak adható, amelyekre a szakma, a lakosság, vagy annak valamely civil szervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a kivitelező, vagy a tulajdonos is. A Díj az alkotásra felhelyezett feliratos márványtáblából, illetve a tulajdonosnak, üzemeltetőnek átadott díszes oklevélből áll.

Az ajánlás tartalmazza a díjazásra javasolt alkotás beazonosítható megnevezését, pontos címét. Hasznos segítség lehet a tervezők, kivitelezők adatainak megadása, vagy fénykép csatolása a javaslathoz. A Díj odaítéléséről az Alapítók által delegált 2-2 főből, illetve a Fejér megyei főépítészekből álló szakmai zsűri dönt, szigorúan szakmai alapon.

A javaslatokat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara címére (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.) postai úton megküldve, vagy ugyanitt, az információszolgálaton található „Fejér Megyei Építőipari Nívódíj” feliratú dobozba helyezve lehet megtenni. Jelölni lehet továbbá a 22/ 510-312 fax számon, valamint a nivodij2013@gmail.com e-mail címen is 2013. május 10-ig, péntekig.

A díjátadásra a 2013. május 31-június 1. között megtartandó Építőipari Vállalkozások Szakmai Napja rendezvénysorozat keretében, május 31-én kerül sor.

Emlékeztetőül az eddig díjazott alkotások:

Régió Háza (Technika Háza), Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola Széles-szalag hengermű épülete, Gugás völgy 5. sz. alatti lakóépület, Református templom (Budai u.), Szent Donát kápolna, Táncház, ARÉV sportcsarnok, Kossuth u. 9-11. társasház, Evangélikus Közösségi Ház, Órajáték (Kossuth u.), a Szabadművelődés Háza, Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola épület együttese, COOPTIM hegesztés technikai üzlet, Wekerle Sándor Szabadidő Központ (Mór), Evangélikus Templom (Dunaújváros), Társasház (Székesfehérvár, Szent István tér 7.) Napsugár Lakópark (Székesfehérvár).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik