Belföld
érettségi (érettségi)

Brit hírportál és gyerekzseni az angolérettségin

Farkas Csilla
Farkas Csilla

szerkesztő. 2013. 05. 09. 09:57

Online biznisz, Daily Mail-cikk és hétéves zseni - a többi közt ezek a témakörök szerepelnek a középszintű angolérettségi első, az olvasott szöveg értését mérő részében.

Korábban a témában:

Hétéves zenei zseniről, egy 83 éves, az online bizniszbe bekapcsolódó nagymamáról és egy oktatási appról is kaptak szöveget a diákok a középszintű angolérettségi első részében – értesült az eduline.hu. A feladatsor összeállítói angol nyelvű hírportálok anyagai közül is válogattak, az idei vizsgázóknak például egy Daily Mail-cikket is értelmezniük kell – írja a portál.

Mint arról korábban beszámoltunk, angol nyelvből középszinten 1199 helyszínen 54 447-en, emelt szinten 110 helyszínen 8585-en vizsgáznak.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész – olvasott szöveg értése – 60 perc időtartamú, a második rész – nyelvhelyesség – feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces – Hallott szöveg értése című – vizsgaösszetevő következik, végül az íráskészséget felmérő 60 perc időtartamú feladatsor.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.