Belföld

Újabb kis- és középvállalkozások kaptak több milliárd forintos támogatást

Forint (Forint)
Forint (Forint)

Ötvenhat kis- és középvállalkozás 3,5 milliárd forintot nyert telephely-fejlesztésre a Közép-dunántúli régióban.

Molnár Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a tavaly szeptemberben meghirdetett 1,22 milliárd forintos forrásra 131 pályázat érkezett nyolcmilliárd forint értékben. A regionális operatív program irányító hatósága (ROP IH) ezért forrásátcsoportosítást hajtott végre, így 56 pályázó nyerhetett el összesen 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást telephely-fejlesztésre. A támogatásban részesült projektek összköltsége 7,5 milliárd forint lesz.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy az elnyert források közül tizenegyet a városban működő cégek nyertek el. A több mint 800 millió forint azt jelenti, hogy 450 munkahely megőrzésére vagy új munkahelyek létesítésére nyílik mód.

A városvezető fontosnak nevezte, hogy a döntéshozatali szint „közel legyen a valódi élethez”, mert így jobban hasznosulnak a források.

Tóth Ferenc az Alba Ipari Zóna ügyvezetője kiemelte, hogy az ipari parkból tizenöt cég pályázott, kilenc kapott támogatást fejlesztéseihez. A vállalkozások többsége székesfehérvári  és nemzetközi piacokon is piacképes termékeket, szolgáltatásokat kínálnak. A nyertesek között van a Fehér Alu Kft., az Eurowind Kft., a Magyar Minőségellenőrzési Kft., a Metalobox Kft. és a Füri Tészta Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik