Belföld

Jön a lehűlés

eso(210x140)(2).jpg (eső, időjárás, esernyő, )
eso(210x140)(2).jpg (eső, időjárás, esernyő, )

A hétvégén már alig éri el a húsz fokot a csúcshőmérséklet.

Szerdán az ország nagy részén alapvetően felhős lesz az ég, csak néhány órás napsütés lehet, északkeleten-keleten alapvetően napos idő várható. Elsősorban a középső és nyugati országrészben várható elszórtan zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében.15 megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés heves zivatar, felhőszakadás miatt.

A délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22, 25, a középső és keleti országrészben 25, 30 fok között valószínű. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Napos idő várható, kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül csütörtökön. A szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Pénteken eleinte kevés lesz a felhő, majd délután, este elsősorban a Dunántúlon már erősebben megnövekszik a felhőzet, ott eső, zápor, esetleg zivatar is lehet. A déli szél napközben megélénkül. Estefelé a szél a Kisalföldön északnyugatira fordul, néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23, 28 fok között alakul, északnyugaton viszont 20 fok közelében marad.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, rövid felszakadozások lehetnek. Többfelé valószínű eső, zápor, keleten zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérik erős széllökések. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 21 fok között alakul, de a Tiszántúlon néhány fokkal melegebb lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik