Belföld

A jacuzziból élvezhetjük a Dóm tér látványát

Art Hotel megnyitó (Art Hotel megnyitó)
Art Hotel megnyitó (Art Hotel megnyitó)

Az Art Hotel Szeged a belvárosban, közvetlenül a Dóm térre nyíló Somogyi utcában várja a hazai és külföldi vendégeket. A szálloda számos különleges szolgáltatást is kínál.

Nagy változásokon ment keresztül a Somogyi Könyvtár melletti terület az utóbbi két évben. Míg korábban egy népszerű sörkert vonzotta ide a kuncsaftokat, most egy elegáns szálloda várja a szórakozni, pihenni, kikapcsolódni, esetleg sörözni vágyó vendégeket.

Csonka István, az egyik tulajdonos ünnepi megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy üzlettársaival 2001-ben vették meg a területet, de sokáig bérbe adták azt, így üzemelhetett itt a sörkert és a Boci Tejivó. Először irodaházat szerettek volna építeni, de az élet, no és a gazdasági helyzet felülírta a terveket.

2006-ban kezdték el tervezni a szállodát, majd igyekeztek megszerezni hozzá a forrásokat. Végül sikeres pályázás után 438 millió forint állami támogatást szereztek, melyhez 800 millió forint kölcsönt tettek hozzá, de mivel a végösszeg több mint 2 milliárd forintra rúgott, jócskán a zsebükbe nyúltak a tulajdonosok is.

Botka László polgármester az ünnepélyes szalagátvágás előtt mondott köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a szegedi belváros rekonstrukciós programjába illeszkedik ez a beruházás, amely kivételesen jó fekvésének köszönhetően jó eséllyel pályázik arra, hogy nyereséges lesz. Nem mellékes, hogy a szálloda új munkahelyeket teremtett a városban.

A megnyitó után a résztvevők bejárhatták a hotel minden szintjét. A szállodában 32 kétágyas, 2 akadálymentes, 5 családi szoba és 6 luxuslakosztály várja a vendégeket. Külön wellnessközpont várja a pihenni vágyókat, melynek ékessége az a jacuzzi, amely az egyik emeleti folyosó végében éppen a Dóm térre néző panorámát kínál. Csonka István elmondta: ezt a megoldást még a nemrég elhunyt üzlettársa, Körtvélyessy Péter álmodta meg.

Budea Ildikó, a szálloda általános menedzsere a Szeged 24 kérdésére jelezte, hogy nagy reményeket fűznek a szállodában üzemelő Sanzon Étteremhez, amely igazi ételkülönlegességekkel várja majd az ide betérőket.

Csonka István szerint a névadásban fontos szerepet játszott az a szándék, hogy teret adjanak a helyi képzőművészek munkáinak. A közösségi helyiségeket, valamint a szobák egy részét ugyanis olyan festményekkel, szobrokkal szeretnék majd díszíteni, melyeket szegedi vagy környékbeli művészek készítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik