Belföld

Művészetek Találkozása – festménynovella pályázat

Festménynovella pályázat (Festménynovella pályázat)
Festménynovella pályázat (Festménynovella pályázat)

Hat sikeresen lezárt pályázat után az irodalmipályázat.hu a Tiszatáj irodalmi folyóirattal és a szegedi REÖK-kel karöltve egy újszerű kezdeményezéssel jelentkezett április végén.

A legújabb pályázat egyfajta kulturális kuriózumként a festészetet és az irodalmat hivatott összekapcsolni. A Művészetek Találkozása – festménynovella elnevezésű irodalmi pályázat témáját az idén 37. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Nyári Tárlaton résztvevő kortárs művészek alkotásaiból kiválasztott, négy inspiratív festmény adja.

Az irodalmi pályázatra – mely a tárlat előmunkálataival párhuzamosan, két hete indult el – olyan novellákat várnak, amelyek a négy festmény egyikének képi világához, vagy az alkotás címéhez kapcsolódnak.

A háromtagú bizottság által kiválasztott művészek és alkotásaik: Kántor Ágnes „Okay, Houston, volt egy problémánk” című festménye, Henn László András Parmenidész kilátója című alkotása, valamint Lakatos Ervin Femme la rue és ef Zámbó István Termékbemutató című művei.

A Szegedi Nyári tárlat idén május 19-től július 7-ig lesz látogatható, ahol az érdeklődők élőben is megtekinthetik az irodalmipályázaton szereplő festményeket, de a festmények fotói az irodalmipályázat.hu weboldalán is elérhetők.
A novellákat 2013. június 2-ig fogadják a szervezők. A zsűri által érdemesnek ítélt alkotások – az irodalmipályázat.hu által szervezett pályázatok során megszokott módon – pénzjutalomban részesülnek és a jól sikerült írásokat a Tiszatáj papír alapú kiadásában vagy online felületén is megjeleníti.

Kapcsolódó linkek:

http://www.irodalmipalyazat.hu/

http://www.irodalmipalyazat.hu/aktualis-palyazat/muveszetek-talalkozasa/

http://tipptar.hu/cikk/tipptar-hirek/muveszetek-talalkozasa/osszes

http://tiszatajonline.hu/?p=29301

http://www.irodalmipalyazat.hu/palyazatok/muveszetek-talalkozasa/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik