Belföld

Bivalygulyásos majális Mórahalmon

Akik május 1-jén kilátogattak a Mórahalom melletti Nagyszéksós-tóhoz bivalygulyással, helyi fellépőkkel és csónakázással tölhették a munka ünnepét.

A délelőtt a mozgásé volt a mórahalmi majálison. A sportosabbak kerékpáros körversenyen vehettek részt, vagy a Sportcsarnokban ingyenes zumba fitness órán, akik pedig inkább a pálya széléről szeretnek szurkolni a Városi Sportpályán megnézhették a Mórahalom VSE II. – Ruzsa KSE megye III. futballmérkőzést.

 

A Nagyszéksós-tónál főzőversennyel és ingyenes túravezetéssel indították a programsorozatot. A szórakozásról a Mórahalmi Parasztkórus, a Fúvószenekar Utánpótlás Zenekara, mazsorett csoportok és a zákányszéki Nefelejcs Citerazenekar gondoskodott.

A Colosseum Hotel munkatársai nem mintegy 200 liter bivalygulyással várták a kilátogatókat, amiből mindenki ingyenesen fogyaszthatott. Sokan hoztak pokrócokat és a fűben piknikezve fogyasztották a levest, a többiek a sátrakban és a fák árnyékában felállított asztaloknál telepedtek le. Desszertként 220 forintért rétest, 300 forintért pedig vattacukrot is vehetek az édesszájúak.

A kicsiket ugrálóvár, korongozás és Gyerek-terep várta, ami egy két felnőtt számára is okozott boldog pillanatokat, de akár a póni lovaglást is kipróbálhatták. Nagyon népszerű volt a csónakázás, bár a piócákkal érdemes volt vigyázni. Az egyik szervező azért megnyugtatott, hogy az ilyen eshetőségek elhárítására is felkészültek. Sokan voltak kíváncsiak a hely nevezetességének számító bivalygulyára, a bátrabbak a szelídebb példányokat megsimogathatták vagy akár meg is etethették répával és krumplival. Balogh Dánielt, aki szegedről jött a barátaival a tóhoz majálisozni, nagyon megfogták ezek a robusztus állatok – a bivalyetetés tetszett a legjobban, de a gulyás is finom volt, eddig még nem ettem ilyet -mondta.

 

Juhász Krisztina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik