Belföld

Brutális gyillosságért felel a győri hajléktalan

A 28 éves hajléktalan 2013. január 12-én brutális kegyetlenséggel, 29 készszúrással végzett 61 éves áldozatával a férfi Győr-szabadhegyi lakásában.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást emberölés és kifosztás megalapozott gyanúja miatt K. Richárd ellen.

A gyilkosság felfedezését követő 18 órán belül a rendőrség elfogta a gyanúsítottat.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy Győr-Szabadhegyen, 2013. január 16-án társasházi lakásában hozzátartója holtan talált rá a 61 éves férfira, akit négy nappal korábban, 29 késszúrással öltek meg. A forró nyomos üldözés eredményeként a rendőrök 2013. január 17-én délután azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

K. Richárd kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, azonban a nála megtalált bizonyítékok hatására megtört és részletes beismerő vallomást tett.

A  rendőröknek elmondta, hogy egy héttel korábban ismerkedett meg áldozatával egy győri kiskocsmában. Segítségét ajánlotta fel neki, mikor áldozata  nem tudott bejutni otthonába. Borozgattak, beszélgettek, melynek során vita alakult ki közöttük. A veszekedés dulakodásig fajult, melynek során a 28 éves férfi egy konyhakéssel, mintegy harminc késszúrással végzett a nyugdíjas férfival.

Ezt követően a gyanúsított telefont, bankkártyát, televíziót és bélyegalbumokat vett magához áldozata lakásából, majd azokat egy, akkori lakóhelyéül szolgáló tízemeletes lépcsőház átkötő folyosójára vitte. Az értékek közül csupán a tévét sikerült másnap értékesítenie.

Az ügyet emberölés és kifosztás megalapozott gyanúja miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban vádemelési javaslattal küldi meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek. K. Richárdnak a bűncselekményért akár 15 évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik