Belföld

Bajnai nem Márait választaná

Bajnai Gordon (Bajnai Gordon)
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon)

És nem hisz az összeesküvés-elméletekben.

Bemutatta oktatáspolitikai programját a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány és az Együtt 2014–PM választási szövetség.

Az oktatás jövőjéről készített fehér könyv kapcsán Bajnai elmondta, hogy a törekvő emberek támogatása a cél. Kifejtette, hogy a munka alapja a tudás, a tudásé pedig az oktatás.

A korábbi miniszterelnök a hírekre, hogy az érettségivel üzent is a kormány a diákoknak, azt mondta, hogy szerinte az ilyen „összeesküvés-elméletek” inkább azt jelzik, hogy milyen idegállapotban van az ország.

A mai magyarérettségi tételekről szólva azt mondta, nehezen tudott volna dönteni, melyiket válassza, de talán a Berzsenyi-Vörösmarty összehasonlítást választotta volna, mert a két nagyfotmátumú költő két különböző szemléletben látta Napóleont, de így utólag visszanézve mindkét látásmód érthető, releváns.

Bajnai végül – Orbán Viktor szokásos fordulatára utalva – úgy zárta beszédének az érettségire reagáló részét, hogy “Hajrá negyedikesek! Hajrá tizenkettedikesek!, Hajrá Magyarország!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik