Belföld

Újabb zivatar és felhőszakadás jön

villám (villám, )
villám (villám, )

Vasárnapra mind a várható heves zivatarok, mind felhőszakadás miatt négy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat. Hétfőre vonatkozóan, Fejér megyében elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma nyugaton, délnyugaton sok felhő várható és szórványosan záporesőre, néhol zivatarra is számítani kell. Másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, de pl. az Északi-középhegységben is előfordulhat egy-egy zápor. Az északi szél helyenként megélénkül, zivatar környékén átmenetileg erős lökések is várhatók. A hőmérséklet délután 21, 27, késő este 14, 19 fok között alakul.

Az ország délnyugati megyéiben előfordulhat zivatar, melyet felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm eső), jégeső , kisebb eséllyel károkozó szélroham (90 km/h) kísérhet. Az esti, késő óráktól a Dunántúl többi részén is megjelenhetnek a zivatarok- írja az OMSZ figyelmeztető előrejelzésében.

Hétfőn délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a Dunántúlon várható egyre többfelé zápor, zivatar. A keleties szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 27 fok között alakul.

Hétfőre több megyére is, köztük Fejér megyére citromsárga riasztást adott ki az OMSZ a várható heves zivatarok, és felhőszakadás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik