Belföld

Tanyafutó Zöldike lenyűgözte Nagy Ervinéket

Kerékpárok válogatása a Dóm téren (Kerékpárok válogatása a Dóm téren)
Kerékpárok válogatása a Dóm téren (Kerékpárok válogatása a Dóm téren)

Maja, Hófehérke, Rozsdás és Bosziseprű – többek közt ők is benne szerettek volna lenni a Leányvásárban a Szegedi Szabadtérin.

A Szegedi Szabadtéri Játékok Leányvásár című operett-produkciójába válogatott bicikliket szombat délelőtt a Dóm téren Nagy Ervin, a darab főszereplője és Juronics Tamás koreográfus. A vállalkozó kedvű szegedi bringások először a Reök-palota előtt felpattantak drótszamarukra, hogy a két művész vezetésével átkerekezzenek a térre, majd egyenként felvonultak a szigorú szabályok alapján pontozó kétfős zsűri előtt.

Nagy Ervin bevallotta, ha csak teheti, biciklivel rója a pesti utcákat, részt vett nemrég a Critical Mass-on is. Juronics Tamás pedig örömét fejezte ki, hogy a szegedi lokálpatriotizmusnak köszönhetően szép számban jöttek a bringások segíteni a produkció sikerét. A jókedvű, mindegyik versenyzővel elcsevegő művészek alaposan megvizsgálták a járműveket, melyek fontos szerepet kapnak majd a Gothár Péter rendezésében színre kerülő darabban.

Végül hosszas tanakodás és mérlegelés után tizenkilenc kerékpárt választottak ki: volt, amelyik azért került be, mert egyedi dizájnnal tűnt ki a tömegből, és volt, amelyiket technikai tudása tett alkalmassá a színpadi szereplésre. A szerencsés bekerültek között Nagy Ervinék még szépségversenyen is díjazták a három legtakarosabb bringát, melyek büszke tulajdonosai az előadásra szóló jegyekkel is gazdagodtak.

A Leányvásár július 5-én nyitja az idei Szegedi Szabadtéri Játékokat, majd az ezt követő két estén is színre kerül. Főbb szerepekben Nagy Ervin mellett láthatjuk még Schell Juditot, Hegedűs D. Gézát, Bordás Barbarát, Szombathy Gyulát, Keresztes Tamást, Kiss Diána Magdolnát és Kocsis Gergőt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik