Belföld

Trafikmutyi: Cser-Palkovics szerint a távoli rokon nem is igazi rokon

Cser-Palkovics András a trafikmutyi kapcsán új kifejezéssel gazdagította a magyar nyelvet: nem tartunk rokoni kapcsolatot.

Amint arról a Trafikmutyi blog nyomán lapunk is beszámolt, Cser-Palkovics András rokona is nyert a trafikpályázaton. Cser-Palkovics András édesanyját Szigli Mária Zsuzsannának hívják, a nyertes pedig Szigliné Pongrácz Anita. Az ügy kapcsán székesfehéri forrásunk arról tájékoztatott, hogy a polgármester édesanyja is trafikozni fog, ám mint kiderült, a koncessziónyertes nem a polgármester anyukája, “csak” egy rokon.

További színt ad a történetnek, hogy Cser-Palkovics András volt az egyike azoknak, akik az átláthatóságot megakasztó törvénymódosító-javaslatot terjesztettek be előző hét vasárnap az Országgyűlésnek, amit kivételesen sürgős eljárásban kedden el is fogadott a fideszes többség.

A törvény lényege, hogy alacsonyabb szintű betekintési jogokat ad az állampolgároknak az adatokba, például azokba is, amelyek a trafikmutyihoz kapcsolódnak. Így viszont elég nehézkes lesz annak ellenőrzése, hogy történt-e mutyi vagy nem történt.

Úgy rokon, hogy nem rokon

Mivel a nyilvános adatokból nem derül ki, hogy Cser-Palkovics András pontosan milyen kapcsolatban áll a Székesfehérváron két koncessziót nyerő Szigliné Pongrácz Anitával, magától a székesfehérvári polgármestertől kérdeztük meg.

Cser-Palkovics András a Hír24-nek vitatta a rokonságot, hiszen “nem tartanak rokoni kapcsolatot”, illetve, mert nem is ismeri az illetőt, amelynek némileg ellentmond, hogy azt azért tudja róla, hogy a városban régóta működtetnek trafikot. Kérdés, hogy honnan tudja ezt a polgármester, ha nem is ismeri a rokont, aki mégsem rokon.

“Ősi fehérvári család a miénk”

“A rokoni kapcsolatunk – ha ez egyáltalán annak nevezhető – akkor annyi, hogy ha jól tudom és vezetem le (lehet, hogy pontatlanul tudjuk) akkor az én anyai nagypapám harmadunokatestvére Szigli István akinek a fiának a felesége Szigliné Pongrácz Anita” – adott meglehetősen bonyolult magyarázatot a polgármester, pedig azt is írhatta volna, hogy az illető a nagyapja egyik unotestvérének a menye.

Cser-Palkovics közölte, tudomása szerint személyesen nem ismeri a hölgyet, “rokoni kapcsolatot egyáltalán nem tartanak”. Egyben hozzátette azt is, hogy ha ez rokoni kapcsolat, akkor is elég távoli. “Tekintettel arra, hogy ősi fehérvári család a miénk, ilyen távoli rokonból elég sok lehet a városban. Tudomásom szerint egyébként régóta működtetnek boltokat a városban” – zárta sorait a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik