Belföld

Ilyen volt a bolondballagás Fehérváron-Fotók!

Bolondos hangulatot varázsoltak a középiskolák végzős diákjai ma reggel Székesfehérvár belvárosába. A hagyományos Bolondballagás keretében csaknem harminc produkcióval örvendeztették meg egymást és a közönséget, a százezer forintos polgármesteri fődíjat végül a Comenius Gimnázium 13.A osztálya nyerte.

Vidám jelmezekbe öltözött diákok sokasága gyűlt össze ma reggel a Belvárosban, ahol ismét megrendezték a hagyományos bolondballagást. A nagyszabású eseménynek újra nagy volt a tétje, hiszen a város polgármesterének felajánlását, százezer forintot kapott a legjobb produkciót bemutató osztály.

A Szabadművelődés Háza által lebonyolított pályázatra csaknem harminc osztály jelentkezett, érkeztek résztvevők a Gorsium Művészeti Szakközépiskola és Szakiskolából, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolából, a Lánczos Kornél Gimnáziumból, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolából, a Comenius Angol – Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumból , a Vasvári Pál Gimnáziumból, a Belvárosi I. István Középiskola székhelyintézményéből, Bugát Pál Tagintézményéből , valamint Hunyadi Mátyás Tagintézményéből.

A Szabadművelődés Háza három munkatársából álló zsűri döntése nyomán a Comenius Gimnázium 13.A osztálya nyert. „Jellifish dance” című produkciójuk során átlátszó esernyők segítségével formáltak medúzákat, fejük fellett pedig egyik osztálytársukat tartották, aki búvárruhába öltözött. Dr. Cser-Palkovics András polgármester emléklapot adott át a győzteseknek, akik érettségi bankettjükre költhetik a százezer forintos hozzájárulást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik