Belföld

Szabad Város Blog: Köszönjük, Gyurcsány Ferenc!

Kedves Ferenc, Te nem a megoldás vagy az Orbán-korszakra, hanem a probléma, amivel az Orbán-korszak kezdődött - írja a Szabad Város Blog.

Új bejegyzés jelent meg a Szabad Város Blogon, melyet vélhetően a DK elnökének szegedi látogatása ihletett.

“Köszönjük azt a mély, őszinte és meghatóan szerény bölcsességet, amivel irányt mutatsz nekünk! Kár, hogy nem 2006. őszén érett meg benned a gondolat, hogy már nem akarsz miniszterelnök lenni.
Köszönjük a mártíromságot, amivel saját személyes sorsodat alárendeled a Demokratikus Koalíció érdekének, a hiperaktív országjárást a fodrásztól a majálisig, de kár csuklóztatni ezeket a szegény dékás aktivistákat.

Mert, kedves Ferenc, Te nem a megoldás vagy az Orbán-korszakra, hanem a probléma, amivel az Orbán-korszak kezdődött. Az Orbán-korszak ugyanis úgy kezdődött, hogy 2006. és 2009. között sikerült lerombolni a baloldali és liberális szavazóknak a hitét, hogy képesek vagytok az országot akár közepes szinvonalon kormányozni. És ez az időszak a Te nevedhez kötődik, márpedig az emberek ennyi idő alatt még nem felejtették el a neved, és nem felejtették el a kormányzásod sem.

Azt persze valaki megmondhatná már Neked, hogy úgy nehéz lesz újrakezdeni a “demokratikus ellenzék” felépítését, hogy Te is ott sertepertélsz a megmondóemberek között. Ebben kétségtelenül igazad van: lehetnének Mesterházy meg Bajnai is egyenesebbek ebben a kérdésben, a szemedbe mondhatnák, hogy többet viszel, mint amit hozol. A “bizonytalan szavazó” csak még bizonytalanabbá válik, ha arra gondol, hogy Te esetleg ismét a kormány közelébe kerülsz, és szépen otthon marad. Megmérték ezt már régen, okos közvéleménykutatók, tudja mindenki, Te is.

Szóval, köszönjük Ferenc, Isten Veled, kellemes pihenést kívánunk családod körében!” -írja a Szabad Város Blog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik