Belföld

Egymilliót lopott egy szélhámos a nyugdíjas asszonytól

Áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és személyesen akarta a túlfizetést a Rábaközben élő nyugdíjas asszony részére kifizetni egy ismeretlen férfi. Egymillió forinttal  károsította  meg a jóhiszemű asszonyt.

A 83 éves nyugdíjashoz egy vékony dongájú, 50 év körüli férfi csengetett be 2013. április 25-én, a reggeli órákban. Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és elhitette a sértettel, hogy a számláján keletkezett túlfizetést, személyesen fizeti ki részére. Kérte, hogy 20.000,-Ft-os címletének felváltásában, legyen segítségére.

Az idős asszony először a konyhába invitálta hívatlan látogatóját, majd pénzváltás ürügyén a szobába ment, ahol megtakarított pénzét tartotta. Az ismeretlen tolvaj követte őt, majd miután a pénzváltást lebonyolították, észrevétlenül vette magához a pénzes kazettát és sietve távozott. Társa egy világos színű autóban várta.

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy a szolgáltatók munkatársai személyesen soha sem fizetik ki a túlszámlázott szolgáltatást. Minden esetben kérjenek igazolványt, a magukat hivatalos személynek vagy szolgáltatató szakembernek kiadóktól! Őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a tőlük segítséget kérő ismeretlenekkel szemben. A becsengető idegeneket semmi esetre se engedjék be otthonukba! Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül!

Ne feledjék! Kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás! – hívja fel a figyelmet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik