Belföld

Megújult a játszótér a tóparton

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 05. 01. 01:21

Új, csúszdával felszerelt favár, homokozó, hinta és készségfejlesztő mászóka várja a kicsiket és nagyokat A Szabadművelődés Háza melletti területen, ahol teljesen megújult a játszótér.

Új, csúszdával felszerelt favár, homokozó, hinta és készségfejlesztő mászóka várja a kicsiket és nagyokat A Szabadművelődés Háza melletti területen, ahol teljesen megújult a játszótér. A beruházásról és a munkálatokról a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Gyóni András, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Szekeresné Kovács Ildikó, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. városkarbantartási vezetője.

Boldogan vették birtokba a gyerekek az új játszóteret A Szabadművelődés Háza mellett. A régi rönkből készült játszóeszközöket biztonsági okokból ősszel már le kellett szerelni, hiszen az elmúlt közel húsz év alatt annyira tönkrementek, hogy javíthatatlanná váltak. Az új játszóeszközök kihelyezésével teljesen átalakították a családok által igen kedvelt területet.

Gyóni András, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: „Az elmúlt évi képviselői keret terhére indítottam el az intézmény melletti tönkrement játszótér újjáépítését. A felújítás I. ütemeként egy nagyobb, úgy nevezett komplex játszóeszköz, majd a II. ütemben egy játszóvár, mászóka és hinta is kihelyezésre került. A jövőbeni terveink között szerepel egy ivókút tervezése és kivitelezése is.”

„ Az új játszóeszközök kihelyezésével egy időben kicsit át is alakítottuk a játszóteret. A kombinált mászóka, a játszóvár a csúszdával és a hintákkal új gumiszőnyeg alapra került.” – mondta Szekeresné Kovács Ildikó. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. városkarbantartási vezetője hozzátette: „A legkisebbek által használt bölcsőülőkés hinta és a homokozó is új helyet kapott. Gondot fordítottunk arra, hogy lehetőleg árnyékos helyre kerüljenek ezek a játszóeszközök.”

Gyóni András hozzátette: “Örömmel láttam, hogy nemcsak a körzetből, hanem a város más pontjairól is szívesen jönnek el ide a családok, felnőttek és gyerkeke egyaránt.  Nagyon fontosnak tartom, hogy a város ezen ligetes részén legyen egy ilyen játszótér.” Az idei évben tervezett fejlesztések során további zöldfelületek és ligetek újulhatnak meg a körzetben – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.