Belföld

Megújult a játszótér a tóparton

Új, csúszdával felszerelt favár, homokozó, hinta és készségfejlesztő mászóka várja a kicsiket és nagyokat A Szabadművelődés Háza melletti területen, ahol teljesen megújult a játszótér.

Új, csúszdával felszerelt favár, homokozó, hinta és készségfejlesztő mászóka várja a kicsiket és nagyokat A Szabadművelődés Háza melletti területen, ahol teljesen megújult a játszótér. A beruházásról és a munkálatokról a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Gyóni András, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Szekeresné Kovács Ildikó, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. városkarbantartási vezetője.

Boldogan vették birtokba a gyerekek az új játszóteret A Szabadművelődés Háza mellett. A régi rönkből készült játszóeszközöket biztonsági okokból ősszel már le kellett szerelni, hiszen az elmúlt közel húsz év alatt annyira tönkrementek, hogy javíthatatlanná váltak. Az új játszóeszközök kihelyezésével teljesen átalakították a családok által igen kedvelt területet.

Gyóni András, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: „Az elmúlt évi képviselői keret terhére indítottam el az intézmény melletti tönkrement játszótér újjáépítését. A felújítás I. ütemeként egy nagyobb, úgy nevezett komplex játszóeszköz, majd a II. ütemben egy játszóvár, mászóka és hinta is kihelyezésre került. A jövőbeni terveink között szerepel egy ivókút tervezése és kivitelezése is.”

„ Az új játszóeszközök kihelyezésével egy időben kicsit át is alakítottuk a játszóteret. A kombinált mászóka, a játszóvár a csúszdával és a hintákkal új gumiszőnyeg alapra került.” – mondta Szekeresné Kovács Ildikó. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. városkarbantartási vezetője hozzátette: „A legkisebbek által használt bölcsőülőkés hinta és a homokozó is új helyet kapott. Gondot fordítottunk arra, hogy lehetőleg árnyékos helyre kerüljenek ezek a játszóeszközök.”

Gyóni András hozzátette: “Örömmel láttam, hogy nemcsak a körzetből, hanem a város más pontjairól is szívesen jönnek el ide a családok, felnőttek és gyerkeke egyaránt.  Nagyon fontosnak tartom, hogy a város ezen ligetes részén legyen egy ilyen játszótér.” Az idei évben tervezett fejlesztések során további zöldfelületek és ligetek újulhatnak meg a körzetben – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Ajánlott videó

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.