Belföld

Május a virágok hónapja

Számos megható ünnep: anyák napja, ballagás, esküvők. Ez a május. Amely egyben a virágbaborulás ideje is. Egy virágcsokor Önöknek.

A májusban nyíló virágoknak se szeri-se száma, évelők és frissen kiültetett tavasziak gondoskodnak a szem gyönyörűségéről. Ilyenkor májusban nyílnak a liliomfélék, a patakpartokat díszítő nefelejcs. Egyes házak előtt Szegeden is rácsodálkozhatunk a szívvirágok lecsüngő bimbócskáira is.

A pünkösdi rózsa vagy bazsarózsa fehér, rózsaszín, és bordó virágai is ezidőtájt egészítik ki a virágzó íriszeket, más nevükön nőszirmokat. A kertek egyik illatos gyönygye a százszorszép is ilyenkor bontja ki szirmait. A termesztett színpompás, elegáns orchideafélék is ilyenkor tárják ki szépségüket.

A kőládákat, virágágyásokat, sziklakerti hasadékokat díszítő fehér virágú madárhúr is ebben a hónapban omlasztja lábunk elé leomló párnáit. És persze ilyenkor virágzik az illatdús orgona, a ballagások örök dísze és az aranyeső is. A május talán ezért is a legszínpompásabb hónap, amelyben az ilyenkor virágzó növények szebbé teszik az ünnepeket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik