Belföld

Elítéli a nőverőket a Fidesz

Selmeczi Gabriella (Selmeczi Gabriella)
Selmeczi Gabriella (Selmeczi Gabriella)

A párt még kivár a Balogh-ügyben, de szóvivőnője szerint nőket, gyermekeket bántalmazóknak nincs helyük a közéletben.

Aki gyermeket, nőt bántalmaz, agresszív cselekedeteket folytat, nincs helye a közéletben – így reagált Selmeczi Gabriella arra az újságírói kérdésre, hogy sajtóhírek szerint megverte élettársát Balogh József fideszes országgyűlési képviselő. A Fidesz szóvivője közölte: mélységesen elítélnek minden agresszív cselekményt, és bíznak abban, hogy a hatóságok mielőbb lefolytatják az eljárást, amely kiderítheti, miként keletkeztek a fideszes honatya élettársának sérülései. Szeretnék megvárni, mi lesz az eljárás vége, és ennek megfelelően alakítják ki álláspontjukat. Selmeczi Gabriella ugyanakkor közölte: “aki ilyet elkövet, nincs helye a közéletben”.

A 444.hu cikke szerint jelenleg a kecskeméti kórházban kezelik Balogh József élettársát. Arról, hogy mi baja, a kórház nem adhatott felvilágosítást, de a portálnak egy helyi forrás azt mondta, a politikus annyira megverte a nőt, hogy eltört az orra. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, amely haladéktalanul megkezdte az eljárást – írta a nol.hu.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője több sajtóorgánumnak is nyilatkozott az ügyben, eszerint a kecskeméti rendőrkapitányság hétfőn küldte meg az ügy iratait. Balogh József korábban lapunknak azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, és úgy szerezte sérülését.

A fideszes képviselő közölte: lemond mentelmi jogáról, ha szükség lesz rá. Az MSZP azt várja a Fidesz elnökétől, szólítsa fel lemondásra Balogh Józsefet, akinek volt feleségével megrázó interjút készített az RTL Klub. Az asszony azt mondta, hogy zsírkeverő kanállal, tejes kannával, konyhakéssel és malacperzselővel is rátámadt a fideszes képviselő. A nő 25 évig tűrte a bántalmazást.

Selmeczi az ellenzék üres lufijairól

Magyarország a foglalkoztatottságban is jobban teljesít az uniós tagállamok többségéhez képest, mert három éve folyamatosan emelkedik a foglalkoztatottak száma, háromszor emelték a minimálbért, csökkentették a családok és a munkáltatók adóterheit, és a rezsicsökkentéssel a megélhetés is könnyebbé válik – közölte előzőleg Selmeczi Gabriella, a munka ünnepe alkalmából tartott sajtótájékoztatójá.

A Fidesz-szóvivő úgy fogalmazott: a baloldal, Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy, akik együtt tették tönkre az országot, majálisaikon „üres lufikat eregetnek”, de be kell látni, együtt szúrták hátba a munkavállalókat szélsőséges gazdaságpolitikájukkal. A kormánypárti politikus értékelve a második Orbán-kormány elmúlt hároméves tevékenységét azt mondta: a bírálatokkal szemben az az igazság, hogy jobboldalon szemben a baloldali kormányok nyolcéves cselekedetével, eddig is komoly és eredmények születtek, amelyek az unió tagállamaihoz viszonyítva is kimagaslóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik