Belföld

Nem tágít a meleg, de esővel társul

zivatar (zápor, zivatar, eső)
zivatar (zápor, zivatar, eső)

A nyári meleg mellé megérkeznek a záporok, zivatarok is.

Szerdán fátyolfelhősen indul a nap, helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, néhol – nagyobb eséllyel északkeleten – zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúl északi felén és északkeleten helyenként megerősödik az északi szél. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 25 és 31 fok között valószínű.

Marad a nyárias meleg csütörtökön is, délutántól a gomolyfelhőkből egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső.

Záporok, zivatarok kialakulására pénteken is többfelé számíthatunk, majd – a jelenlegi számítások szerint – hétvégére csökkenhet a csapadék kialakulásának valószínűsége. Időnként megélénkül a légmozgás, csak pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Eközben még mindig télies az idő Spanyolországban, ahol átlagosan 12 centiméter hó hullott, és viszonylag hűvös Észak- és Nyugat-Európa időjárása is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik