Belföld

Majálisos Bregyó Rally

Matok-Bregyo-tesztje(1)(960x640).jpg (1)
Matok-Bregyo-tesztje(1)(960x640).jpg (1)

A mai napon letesztelte egy körrel Matók Ádám autóversenyző a Bregyó salakos pályáját, hogy holnap biztonsággal mehessen ott néhány perces bemutatójával.

Sportmajálist rendez Székesfehérvár, aminek nyitóprodukciója a Petőfi-szobortól induló sportolói felvonulás lesz. E menetet a leggyorsabb fehérvári versenyző, Matók Ádám vezeti fel. No, nem ő fut a leggyorsabban, hiszen az ARAK kiválóságai bizonnyal lekőrözik, de Ádám Honda Civic-kel, egy raliautóval áll a mezőny élére, azzal pedig elég fürge tud lenni.

Eredetileg a Palotai úton szeretett volna a fehérvári autóversenyző egy kis bemutatót tartani, de a rendezők megfelelő kordonokat nem tudnak állítani, ezért a rendőrség ezt nem engedélyezte. A hatóság elsősorban a meggondolatlan gyerekek miatt aggódik, ami kordon nélkül valóban okozhat problémát. A Bregyóban viszont megkezdődnek a munkálatok az új atlétikai pálya kialakításához – hiszen holnap írja alá a beruházóval a szerződést Bozai István városgondnok –, ezért a régi murvás futópályát már nem kel félteni, a szervezők ezért oda – ahol biztonsággal távol maradhatnak a nézők – tette a ralibemutatót. Ez lényegesen látványosabb környezet, hiszen ezek az autók a murván is lendületesen tudnak menni, de ugyanakkor poros is. Így a sportrendezvények és a főétkezés végére tették az autós produkciót a szervezők.

Fél négy körül várható, hogy Matók Ádám raliversenyző háromszor három kört fut Honda Civic autójával a Bregyó futópályáján. Ádám e három sorozatban szeretné vinni a város első emberét, majd a Fehérvár Médiacentrum munkatársát és végül a helyszínen kisorsolt, kiválasztott szerencsés érdeklődőt. A nézők csak a lelátón vagy a felállított kerítésen kívül foglalhatnak helyet a bemutató idejére a biztonság érdekében.

Matók Ákos lesz a következő vendége a Fehérvár24-nek, és nyilvános interjún beszélgetünk vele a Novotel Szállodában csütörtökön 18 órakor, ahova várunk mindenkit, aki szereti a ralit, és szurkol a fehérvári versenyző sikeréért a Miskolc Rally-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik