Belföld

Eső és jég váltja a kánikulát

Hétvégére csapadékosabbra fordul az idő, de ma még kánikula lesz.

Kedd

A kevés gomoly- és fátyolfelhőzet mellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A szél több helyen megélénkül. Napközben 27, 32 fok várható, késő este 17, 23 fok valószínű.

Szerda

Túlnyomóan napos idő várható helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Néhol lehet zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25, 31 fok között alakul, északnyugaton kissé hűvösebb lehet.

Csütörtök

A déli óráktól erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatarban átmenetileg viharos is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 31 fok között alakul.

Péntek

A gyakori erős gomolyfelhő-képződésből többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 18, a legmagasabb  22, 27 fok között alakul.

Szombat

Napközben, este többször erősen megnövekszik a felhőzet, kezdetben inkább északkeleten, estefelé délnyugaton alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között alakul.

Vasárnap

Napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik