Belföld

Kánikulával indul a hét

kánikula (ingyenes, )
kánikula (ingyenes, )

Május elsején pedig gyenge hidegfront érkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn nappali gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhők mellett sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. A déli, délnyugati szél napközben főként az északi országrészben többfelé megerősödik. A csúcshőmérséklet 26, 30 fok között várható, késő este 15, 21 fok valószínű.

Kedden időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható. Legfeljebb este északnyugaton, északon lehet egy-egy zápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26, 31 fok között alakul, délkeleten azonban kissé melegebb is lehet.

Május elsején, szerdán délen időnként, északon, északkeleten többször megnövekszik a felhőzet, és itt helyenként zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25, 30 fok között alakul, északnyugaton azonban hűvösebb lehet.

Csütörtökön a déli óráktól többször ersősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, kisebb eséllyel a Tiszántúlon. A változó irányú szél többnyire mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 30 fok között alakul.

Pénteken nyugat, délnyugat kivételével eleinte gyakran lesz felhős az ég, majd estére csökken a felhőzet. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, kisebb eséllyel nyugaton délnyugaton. A változó irányú szél többnyire mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik