Belföld

80 induló a Vadvirág Kupán

16. alkalommal rendezte meg díjugrató versenyét a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola. Április 27-én 4 kategóriában, 80 induló állt rajthoz.

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal sem volt kegyes az időjárás a Vadvirág Kupához, a viharos erejű szél nemegyszer feldöntötte az akadályokat, ez azonban nem gátolta meg a lovasokat abban, hogy felnyergeljék a patásokat. A szervező intézmény 2013-ben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, de nemcsak ezért volt különleges a szombati verseny, hanem azért is, mert 5 év után ismét elindította az iskola Gavotte nevű paripáját. A ló 2000 őszén egy tűzesetben kis híján életét vesztette, harmadfokú égési sérüléseket szerzett, így mai napig különleges kezelésben részesül. „Nagy megtiszteltetés, hogy Gavotte-on lovagolhattam, hiszen nem mindenkit enged magához közel. 15 éves koromban már versenyeztem vele, és úgy érzem, most sokkal jobb formában van, mint valaha” – mesélte a Győr24-nek Vígh Eszter, aki a csodaló hátán először ugorhatta át az akadályokat a kupa kezdetén.

A versenyünknek már rangja van a szakmában. Míg korábban csak ezen a területen tanuló diákok mérhették össze tudásukat, addig ma már egy nyílt küzdelemről van szó, köszönhetően a lovas szövetségnek, akik látva, hogy milyen színvonalas a versenyünk, hivatalossá tették rendezvényünket – hangsúlyozta Szabóné Gazdag Andrea, az iskola igazgatója.

2013-ban többek között Bábolnáról, Kiskunfélegyházáról, de például a Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karáról is érkeztek fiatal tehetségek a díjugrató kupára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik