Belföld

Szegedi Fidesz: a szocialisták nem támogatják a csökkentést

Egyértelműen kiderült, a szocialisták sem országosan, sem Szegeden nem támogatják a rezsicsökkentést – jelentette ki Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz szegedi közgyűlési frakciójának vezetője pénteken.

A gáz, a villamos energia és a távhő árának a kormány által megvalósított csökkentése egyértelműen kedvező a lakosság számára – mondta a Bohács Zsolt a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján. Közölte, a háztartások számára ez éves szinten 90-100 ezer forintos megtakarítást jelent. Az emberek további rezsicsökkentésre számíthatnak, a kormány mérsékli a kéményseprés, az ivóvíz és a szemétszállítás díját – tudatta Bohács Zsolt.

Velő Miklós, a Fidelitas Csongrád megyei elnöke azt mondta, a szocialistáknak az élelmiszerek áfájának csökkentése érdekében indított kezdeményezése csupán figyelemelterelés. Az MSZP már próbálkozott ezzel, de az áfacsökkentés haszna a kereskedőknél landolt, és az állam bevétele is csökkent – tette hozzá.    A politikus közölte, arra kérik szeged szocialista polgármesterét, Botka Lászlót “álljon át a szegedi családok oldalára és támogassa a rezsicsökkentést”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik