Belföld

Patakba hajtott egy busz az M1-es sztrádáról

Egy embert életveszélyes, ötöt súlyos sérülésekkel szállítottak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba az éjjel az M1-es autópályán történt buszbaleset helyszínéről.

11.42 – Tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást az éjjel az M1-es autópályán balesetet szenvedett busz macedón sofőrje ellen a Győri Rendőrkapitányság. Sajtóreferensük nem kommentálta az MTI helyszínről származó értesülését, hogy a férfi elaludt a volánnál.

Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a Szófiából Prágába tartó menetrend szerinti járaton három sofőr és 25 utas ült. A rendőrség már megkezdte annak a vezetőnek a kihallgatását, aki a negyed kettőkor bekövetkezett baleset idején a volánnál ült.

A katasztrófavédelem megyei szóvivője, Dobos Viktória hadnagy korábban elmondta: a járműről, amely a Cuhai Bakony-érben állt meg, hét embert mentettek ki a tűzoltók. A mentők – sérülései ellátására vagy megfigyelésre – a buszon ülő mind a 28 embert kórházba szállították Győrbe, Tatabányára.

fotó: MTI

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház igazgató főorvosa közölte: egy embert életveszélyes, ötöt súlyos sérülésekkel szállítottak intézményükbe, ahová a baleset után összesen tizenöt ellátásra szoruló ember érkezett; voltak, akik nyaki, hasi vagy végtagsérüléseket szenvedtek. Az életveszélyes állapotban lévő páciensnél súlyos hasi sérüléseket diagnosztizáltak.

Korábban:

Az M1 autópálya balesettel érintett szakaszát  a helyszínelés és a mentés idején a rendőrök lezárták, a sztráda forgalmát Bőny irányába elterelték.

A baleset körülményeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik