Belföld

Lázár: gyorsan megépül az M43-as

sztráda (autópálya, )
sztráda (autópálya, )

A kormány minden eszközzel támogatja, hogy az M43-as autópálya minél hamarabb elérjen a határig - mondta a Széchenyi Programiroda tavaszi konferenciasorozatának pénteki makói rendezvényén a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Lázár János hangsúlyozta, hogy a kormány nagy erővel dolgozik, minden eszközt felhasznál, hogy gyorsan megépüljön az M43-as határig tartó szakasza. Emellett hiányzik egy Makót elkerülő út is, ezért a kormány számára javaslatot készít a megépítésére és a kivitelezés 2014-ben elkezdődhet.

Beszédében fontosnak nevezte, hogy az organikus épített örökség Magyarországon a kultúra része legyen, ezen belül kiemelt figyelmet kap Makovecz Imre életművének és hagyatékának ápolása és megőrzése. Ezért a kormány nevében felvette a kapcsolatot a Makovecz-irodákkal, és felmérték, hogy a tervező milyen munkái maradtak befejezetlenül a halála után. Ebben három ilyen terv vidéki településeket – Komárom, Szekszárd és Makó – érint.

A dél-alföldi településre két terv maradt meg, egy városi könyvtár és a fürdő kiegészítéseként egy új épületrész. A politikus bejelentette, javaslatot terjeszt a kormány elé arról, hogy 2013-2014-ben miként valósíthatók meg Makovecz Imre tervei Makón, Szekszárdon és Komáromban.

Emellett a kormánynak az a terve, hogy Makovecz Imre hagyatékának megőrzése és ápolása érdekében a sevillai világkiállításra épült magyar pavilont lebontják, és Budapesten újra felépítik. Az épület jelenleg funkció nélküli és kihasználatlan – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik