Belföld

Gyurcsány Szegeden: Elmaradt a menza ebéd

Országjáró körútjának egyik állomásaként pénteken Szegedre látogatott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Az egykori miniszterelnök egyetemi létesítményeket tekintett meg, és egy helyi fodrászüzletbe is betért.

Pénteken délben egy Feketesas utcai fodrászszalonba látogatott el Gyurcsány Ferenc, akit a DK néhány szimpatizánsa is elkísért. A szalonban Szokodi László mesterfodrásszal és az egyik kliensével a vállalkozások helyzetéről beszélgetett a korábbi miniszterelnök. Tudomása szerint a kisvállalkozókat sújtó adóterhek miatt számtalan üzlet áll üresen Szeged belvárosában is. A vállalkozóknak igazságosabb adózási rendszert ígért a volt miniszterelnök, akinek frizurát végül nem igazítottak, viszont a mesterfodrásztól egy felfrissítő sampont, teát és törölközőt tartalmazó ajándékcsomagot kapott.

A fordászat után hét éhes diák (egyetemisták valamint egy középiskolás) várta a Dugonics téren Gyurcsány Ferencet, akikkel a tervek szerint a SZOTE-menzára vonult volna a DK-elnök egy közös ebédre. Csakhogy a programokkal igencsak megcsúsztak, így a diákok az ebéd helyett a 13 órakor kezdődő sajtótájékoztatóra kísérték el a korábbi miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón mondta el, hogy nem lát szégyellni-, takargatni valót Portik Tamás és Laborc Sándor találkozói kapcsán, aki szerint a nyilvánosságra került dokumentumok manipuláltak. Úgy fogalmazott, miniszterelnökként nem volt tudomása ilyesfajta operatív titkosszolgálati akciókról. Mint mondta, Laborc Sándor titkosszolgálati vezetőként azért találkozott Portik Tamással, hogy információkhoz jusson a politikai világával korrupt kapcsolatokat ápoló rendőrökről, ügyészekről, bírókról és azt, hogy ezt a törvényes keretek közt milyen eszközzel teszi, az szakmai kérdés. A politikus úgy véli, a találkozókról nyilvánosságra hozott leiratokat manipulálták, a lényeg a nyomdafesték, a kitakarások mögött van. Gyurcsány Ferenc szerint a média közreműködésével elindult végtelenül tisztességtelen lejárató kampány beleillik a Fidesz botránypolitizálásába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik