Belföld

Rockzenével az életért!

Társadalmi felelősségi programot hirdetett a FEZEN az idei évben.

A vállalati közösségek bevonásával, a legvédtelenebbek, a koraszülött babák, és az intenzív ellátást igénylő kisgyermekek ápolását érintő nehézségekre szeretnék irányítani a közvélemény figyelmét a „Rockzenével az életért” elnevezésű programmal. A programról szóló sajtótájékoztatón jelen volt Róth Péter alpolgármester, Kovács Antal, a FEZEN főszervezője, Dr. Szabó Gabriella, a Fejér Megyei Szent György Kórház orvos-igazgató helyettese és Vajdáné Csák Rózsa az Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztály főnővére.

Székesfehérvár legnagyobb zenei eseménye, a FEZEN fesztivál, idén 17. alkalommal varázsolja városunkat négy napra a zene fővárosává. A Fesztivál fennállása alatt folyamatos technikai és minőségi fejlődésen ment keresztül, így a tavalyi évben már 33.000 látogatót regisztrált. A rendezvény szervezői már évekkel ezelőtt felismerték: nem elég kiemelkedő teljesítményt nyújtani, meg kell találni azt az utat, amely a humán értékek felismeréséhez vezet. A FEZEN évek óta támogatja a helyi tehetséges fiatalokat a Tehetséges Zenészekért Alapítványon keresztül. Idén, felelős fesztiválhoz méltón, a vállalati közösségek bevonásával, a legvédtelenebbek, a koraszülött babák, és az intenzív ellátást igénylő kisgyermekek ápolását érintő nehézségekre szeretnék irányítani a közvélemény figyelmét.

A „Rockzenével az életért!” elnevezésű társadalmi felelősségi programmal  a Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztálya részére szeretnének életmentő intenzív ágyat vásárolni. „Az Intenzív ellátás speciális eszközöket és berendezések igényel. A kórházi ágyak felújítása, korszerűsítése évek, sőt évtizedek óta csak részlegesen történt meg. Pedig az osztálynak igen nagy szüksége lenne egy-két különleges tulajdonságokkal is bíró, intenzív gyermekágyra, hogy a speciális ápolásra szoruló kisgyermekek életesélyei tovább növekedhessenek. A „Rockzenével az életért” programunkkal ebben szeretnénk tevőlegesen is segíteni” – mondta Kovács Antal a FEZEN főszervezője.

A program iránt érdeklődő és tevékenyen is segíteni tudó vállalatok munkatársai számára idén a szervezők kedvezményesen, 5900 Ft helyett egységesen 5.000 Forintos áron biztosítják a napi belépőjegyeket, 2013. május 1-je és június 30-a között. Ebből az összegből – ajánlásuk szerint – 3.500 Ft-ot fizetne a dolgozó, míg a kampányban részt vevő vállalatok 1.500 Ft-ot finanszíroznak jegyenként. Így, a vállalati támogatásokból befolyt teljes összeget a szervezők átutalják a Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztálya számára, ágyvásárlás címen címkézve. Kovács Antal hozzátette, a további támogatásokra a rendezvény helyszínén is lehetőséget biztosítanak a látogatók és a fellépők számára, hogy ők is hozzájárulhassanak a gépek megvásárlásához.

Dr. Szabó  Gabriella, a Fejér Megyei Szent György Kórház orvos-igazgató helyettese szerint: „A FEZEN Fesztivál szervezőinek kezdeményezése példaértékű, hiszen olyan közösségi érték, mint a gyermekek egészsége szerepel a támogatandó célok között. Köszönjük, hogy intézményünk Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályára esett a választás. Az osztály intenzív részlegén nagy segítséget nyújtana egy új, modern ágy az ápolói munkában, a gyógyításban.”

„Székesfehérvár társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármesterként szeretném minden segíteni tudó vállalat, magánszemély figyelmébe ajánlani a FEZEN Fesztivál idei kezdeményezését. Büszke vagyok arra, hogy a szervezők a szórakoztatáson túl tekintve egy nemes célt is zászlajukra tűztek. Hiszem, hogy csak közösségi összefogással vihetünk véghez nagy dolgokat, erre az idén Székesfehérváron zajló Szent István Emlékév is jó példa. Rengeteg fiatal él városunkban és a FEZEN Fesztivál idején rengetegen jönnek el hozzánk más városokból. Önkormányzatunk éppen ezért segíti minden évben a fesztivál megrendezését. Örömmel látjuk, hogy a FEZEN nemcsak a társadalmi felelősségvállalás felé nyit, hanem erősíti a generációk közötti kapcsolatot is, amelyre a Deep Purple meghívása az élő példa. Így elérhetjük, hogy családok segítenek családoknak. A védtelen, beteg, intenzív ápolásra szoruló gyermekekért szól az összefogás, kérem a vállalatok szíves támogatását a „Rockzenével az életért!” kezdeményezéshez.”- mondta el Róth Pétert alpolgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik