Belföld

Rendőrségi irodát avatnak Sziget városrészben

A volt gyógyszertári épület és orvosi rendelő felújítási és átalakítási munkálatait már megkezdték.

Várhatóan augusztusban adják majd át az új rendőrségi irodát Sziget városrészben Győrött. A beruházás 15 millió forintos költségét a GYŐRSZOL Zrt. és az önkormányzat finanszírozza.

Az ott szolgálatot teljesítő rendőrök közterületi jelenlétükkel biztosítják a városrész közrendjét és közbiztonságát a jövőben – tájékoztatta a Győr24-et a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fekete Dávid alpolgármester a helyszínen elmondta, az önkormányzat évről-évre jelentős összegeket fordít a város közbiztonságának javítására. Az elmúlt időszakban Újváros és Sziget városrészekben kiemelt figyelmet kapott a közbiztonság fokozása, a lakossági elvárások, az újvárosi rehabilitáció, illetve a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál apropóján is.

Szeles Szabolcs, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, jelentős lakossági igény volt a fokozottabb rendőri jelenlétre. A Híd utca környékén történt fejlesztések miatt azon a területen javult a közbiztonság, így lehetőség nyílt az iroda átköltöztetésére.

Horváth Csaba városi rendőrfőkapitány kifejtette, ez a beruházás mindenkinek hasznos, hiszen a lakosságnak nő a biztonságérzete, a rendőrség pedig a már szűkösnek bizonyuló Híd utcai irodából költözhet az új helyre. A Köztelek utca 4. szám alatt a körzeti megbízott mellett helyet kap a szabálysértési előkészítő alosztály és a körzeti megbízotti alosztály vezetése is, így gyakorlatilag folyamatos rendőri jelenlét lesz a körzetben. Hozzátette, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpia közeli helyszíneihez kapcsolódva is hasznos, hogy az iroda bázisként szolgálhat a rendezvényen dolgozó rendőrök számára.

Szombati Bertold a Győrszol Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója elmondta, az önkormányzat és a Győr-Szol Zrt. által támogatott, mintegy 15 millió forintos beruházás során a rendőrségi iroda funkcióinak megfelelően alakítják át a belső tereket, és megtörténik a külső állapotjavítás is. A munkák az idén nyáron készülnek el, így utána a rendőrségi iroda már az új helyen működhet – áll a győri városháza közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik