Belföld

Lassan apad a Tisza

Halászcsárda árvízben (Halászcsárda árvízben)
Halászcsárda árvízben (Halászcsárda árvízben)

Továbbra is lassú az apadás a Tisza alsó szakaszán, a folyó vízszintje csupán néhány centimétert süllyed naponta - tájékoztatta az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság csütörtökön az MTI-t.

A Tisza vízszintje Mindszentnél csütörtökön reggel 822 centiméter volt, a másodfokú szint – 750 centiméter – alá várhatóan április végére csökken -mondta Borza Tibor védelemvezető-helyettes.

Szegednél a vízállás néhány centiméterrel a másodfokú készültségi szint – 750 centiméter – felett van, várhatóan pénteken léphet ki ebből a tartományból. A Hármas-Körös alsó szakaszára mértékadó csongrádi vízmércénél pedig pénteken a harmadfokú készültség szintje – 800 centiméter – alá süllyedhet a vízszint.

Az igazgatóság működési területén csaknem 238 kilométeren másod-, 14,8 kilométeren – a Hármas-Körös alsó szakaszán – pedig harmadfokú az árvízvédelmi készültség.
A belvízi helyzet a védekezési munkának és a kedvező időjárásnak köszönhetően tovább javult, az igazgatóság területén már csak 20 szivattyútelep üzemel. A belvízzel borított terület nagysága 7,4 ezer hektár, ötödével kevesebb mint a hónap elején – tudatta a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik