Belföld

Csak a pásztorok jöttek, a marhák nem

Széna téri vásár (1)
Széna téri vásár (1)

Székesfehérvár harmadik osztályos tanulóinak középkori vásárt vagy inkább lovagi tornát rendeztek a Széna téren.

A gyerekek tanulmányaik során éppen most értek a történelmi korokat idéző mondák világába, ha történetesen harmadikos a kisdiák. Márpedig a Széna Téri Általános Iskola éppen a harmadikos osztályokat hívta meg egy vérbeli középkori vásárra, olyanra, ami valamikor a középkorban éppen ezen a helyen, a Széna téren zajlott rendszeresen Szent György napján. Igaz, ma nem volt adok-veszek, inkább a lovagi tudományokba ásták bele magukat a gyermekek, bár adtak inni az élőállatnak is, fegyvert hajtottak kartonból, és nagyszerű mellvédeket készíttettek a papírmesternél, bocsánat, kovácsnál.

A vásárra hivatalból ellátogatott a város polgármestere, aki aztán úgy döntött, hogy a hivatalos szerepvállalást félredobja, és beszáll egy kicsit a játékba is. A célbadobás nem erőssége Cser-Palkovics Andrásnak, de vizet tud merni, még cserepes kávés pohárral is.

A megmozdulás az idei emlékév részévé vált, bár ennek protokolláris nyoma kevés volt, de ezek lányok, fiúk ezt a legkevésbé sem igényelték. Volt is meglepetés, hogy a vásárt 25 másodperc alatt nyitotta meg a polgármester, ami rekord az idei esztendőben.

Eredményekről nem tudunk beszámolni, mert vásár volt ez, ahol mindenki nyert. Időt, vizet, talentumot senki nem mért patikamérlegen, mert „Március van, és határtalan az élet”, még ha április vége is van!

Valamennyi kép itt tölthető le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik