Belföld
Széna téri vásár (1)

Csak a pásztorok jöttek, a marhák nem

Nagy Zoltán

2013. 04. 24. 18:29

Székesfehérvár harmadik osztályos tanulóinak középkori vásárt vagy inkább lovagi tornát rendeztek a Széna téren.

A gyerekek tanulmányaik során éppen most értek a történelmi korokat idéző mondák világába, ha történetesen harmadikos a kisdiák. Márpedig a Széna Téri Általános Iskola éppen a harmadikos osztályokat hívta meg egy vérbeli középkori vásárra, olyanra, ami valamikor a középkorban éppen ezen a helyen, a Széna téren zajlott rendszeresen Szent György napján. Igaz, ma nem volt adok-veszek, inkább a lovagi tudományokba ásták bele magukat a gyermekek, bár adtak inni az élőállatnak is, fegyvert hajtottak kartonból, és nagyszerű mellvédeket készíttettek a papírmesternél, bocsánat, kovácsnál.

A vásárra hivatalból ellátogatott a város polgármestere, aki aztán úgy döntött, hogy a hivatalos szerepvállalást félredobja, és beszáll egy kicsit a játékba is. A célbadobás nem erőssége Cser-Palkovics Andrásnak, de vizet tud merni, még cserepes kávés pohárral is.

A megmozdulás az idei emlékév részévé vált, bár ennek protokolláris nyoma kevés volt, de ezek lányok, fiúk ezt a legkevésbé sem igényelték. Volt is meglepetés, hogy a vásárt 25 másodperc alatt nyitotta meg a polgármester, ami rekord az idei esztendőben.

Eredményekről nem tudunk beszámolni, mert vásár volt ez, ahol mindenki nyert. Időt, vizet, talentumot senki nem mért patikamérlegen, mert „Március van, és határtalan az élet”, még ha április vége is van!

Valamennyi kép itt tölthető le.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.