Belföld

Milliós bírságot fizetett a 330 megyei gyorshajtó

A három napos ellenőrzés során Győr-Moson-Sopron megyében 330 gyorshajtóval szemben intézkedtek.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján 2013. április 18. és 20. között Magyarország egész területére kiterjedően fokozott sebességellenőrzési akciót hajtottak végre a rendőri szervek.

Az akció hátterében az áll, hogy Európában – s ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27%-a, a halálos kimenetelű baleseteknek megközelítőleg 40%-a vezethető vissza a gyorshajtásra. Az akcióban a rendőrség valamennyi mobil és fix sebességmérő eszközét működtette.

A háromnapos ellenőrzés során Győr-Moson-Sopron megyében 330 gyorshajtóval szemben intézkedtek. Kisebb súlyú sebességtúllépés miatt 176 esetben összesen 2 millió 700 ezer forint helyszíni bírságot, jelentős sebességtúllépés okán 51 esetben együttesen 1 millió 700 forint közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök. 103 járművezetőnél objektív felelősség körében bírálják el a gyorshajtást – írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik