Belföld
Galambos Gábor (Galambos Gábor)

Lemondott az SZTE Pedagógusképző Kar dékánja

24.hu
24.hu

2013. 04. 24. 13:28

Galambos Gábor közleményben tudatta döntését, és annak indokait. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánját négyszer választották újra a posztra.

A lemondást bejelentő közleményben a következőket írja Galambos Gábor:

Dr Szabó Gábor Szeged, 2013. április 24.
az SZTE Rektora

Tisztelt Rektor Úr!

A tegnapi napon ülésezett a JGYPK Kari Tanácsa. A Kari Tanács titkos szavazással 10:5 (tehát kétharmad) arányban egy olyan jelöltnek szavazott bizalmat, aki a Kari Értekezleten 177:91 (tehát közel kétharmados) arányban szenvedett vereséget egy másik jelölttől. Ezzel a döntéssel a Kari Tanács tagjai nemhogy figyelmen kívül hagyták a közösség akaratát, hanem azzal tökéletesen ellentétes döntést hoztak, gyanítom többeknél egyéni érdekek mentén. Bár közismert a pályázók névsora, neveket azért nem említek, mert a döntésem szempontjából nem a jelöltek neve a fontos.

Nincs olyan adat a birtokomban, amely felhatalmazhatna arra, hogy bármelyik pályázót tisztességtelen magatartással vádolhatnám. (Pozíciók és állások ígérése a mai kampányok szerves részét képezhetik, így ezek felemlegetése nem lenne szerencsés). Szeretném leszögezni, hogy levelem megírását nem a győztes személye befolyásolja, hanem a Kari Tanács tagjainak azon döntése, amely negligálja a képviseleti demokrácia minden általam elfogadható elvét.

Az elmúlt 15 évben a JGYPK – és jogelődjeinek – kollektívája négyszer választott meg vezetőjének. Ezért köszönettel tartozom kollegáimnak. A vezetői feladataim teljesítése során mindvégig az vezérelt, hogy egy olyan közösséget tudok magam mögött, amelynek olyan erényei vannak, mint az összefogás, a többségi akarat elfogadása, a közös fellépés és a korrekt kapcsolat a hallgatók és a kar dolgozói között. Ez a háttér adott erőt ahhoz, hogy számos konfliktust felvállaljak, és – talán nem túlzás, ha azt írom, hogy – megalkuvás nélkül képviseljem a JGYPK érdekeit. A mai napon ezek az elvek olyan mértékben sérültek, hogy nem érzem azt, hogy képes vagyok a JGYPK érdekeit a közösségtől – és a magamtól is – elvárható mértékben képviselni. Úgy gondolom, hogy a Kari Tanács döntéshozói olyan mértékben távolodtak el az általam képviselt erkölcsi elvektől, hogy az együttműködés közöttünk a továbbiakban nem lehetséges. Együttműködés és kölcsönös bizalom híján egy vezető megbénul, munkája légüres térbe kerül, munkáltatói jogkörét gyakorolni nem tudja.

Ennek következménye egy kar életében a teljes anarchia. Szeretném ezt megelőzni, és ezért a mai napon a JGYPK-n viselt dékáni megbízásomról lemondok.

Kérem Rektor Urat, hogy a lemondásomat tekintse olyan döntésnek, amelyen nem kívánok változtatni, ezért kérem, hogy azt fogadja el. Egyúttal szeretném megköszönni Rektor Úrnak azt a támogatást, amelyet az elmúlt évek során munkámhoz nyújtott.

Tisztelettel
Galambos Gábor
a JGYPK dékánja

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.