Belföld

Félmillió forintos támogatás a makói kórháznak

Támogatás a makói kórháznak (Támogatás a makói kórháznak)
Támogatás a makói kórháznak (Támogatás a makói kórháznak)

Közel ötszázezer forint értékben kapott a gyermek szemészeti szakrendelés során használatos vizsgálati eszközöket a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórháza a K&H gyógyvarázs program keretében.

A támogatás a K&H private banking igazgatóságától érkezett, amely immár negyedszerre csatlakozott a K&H gyermek-egészségügyi programjához. A K&H gyógyvarázs működésének eddigi 9 éve alatt összesen 19 millió forint értékű orvosi műszerekkel és berendezésekkel járult hozzá a Csongrád megyei gyermek-egészségügyi intézmények működéséhez.

„Bár a hazai egészségügyi ellátás erősen Budapest központú, a K&H gyógyvarázs egyik fontos alapelve, hogy országos kiterjedésű legyen, és az ország minden területén támogassa a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy az elmúlt 9 évben a K&H gyógyvarázs 451 millió forint támogatási összegéből 303 milliót vidéki intézmények kaptak, ami átlagosan 15,9 millió forintot jelent megyénként” – mondta Szabó Sándor, K&H private banking igazgatóság vezetője. „Nagy öröm számunkra, hogy igazgatóságunk ismét csatlakozni tudott a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programhoz, és ügyfeleink okos döntése alapján ma hivatalosan is átadhatjuk ezeket az eszközöket, amivel hozzájárulhatunk az ide érkező gyerekek pontosabb, gyorsabb vizsgálatához, kezeléséhez.”

A K&H immár tízedik éve működteti a K&H gyógyvarázs programot, amelyet az elmúlt évek során folyamatosan bővített; az országos pályázat mellett egyre több forrásból igyekezett támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni, hogy minél több intézményt juttasson műszerbeszerzési lehetőséghez, így azok pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. E törekvés jegyében a K&H private banking igazgatósága immár negyedszerre csatlakozott a K&H gyógyvarázs programhoz, és ügyfelei döntése alapján közel félmillió forintos támogatását a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórházának ítélte.

A K&H gyógyvarázs az elmúlt 9 évben 245 intézmény munkáját támogatta különböző műszerekkel és berendezésekkel, több mint 451 millió forint értékben. A Csongrád megyei gyermek-egészségügyi intézmények a teljes támogatási összegből 19 millió forintot kaptak, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórháza pedig a 14. intézmény a megyében, amely a K&H gyógyvarázs program keretében támogatásban részesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik