Belföld

Rezsicsökkentés: Győrben 15 ezer aláírást gyűjtöttek

Győrben már 15 ezer aláírást gyűjtöttek a Fidesz aktivistái, így jó esély van arra, hogy elérjék a meghatározott célt, a 30 ezer támogatót - mondta el kedden a belváros sétálóövezetének egy forgalmas kereszteződésében tartott sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs alpolgármester, a párt városi alelnöke.

Az MTI érdeklődésére a politikus úgy nyilatkozott: mind a fiatalabb korosztályok, mind az idősebb, már saját háztartást vezető emberek kedvezően fogadták a kezdeményezést. Több száz aktivistájuk gyűjti az aláírásokat, a töretlen érdeklődés miatt a napokban újabb standokat állítanak fel városszerte.

Hozzátette: a 30 ezer aláírás arányaiban annyi, mintha az egész országban másfél millióan csatlakoznának a kezdeményezéshez.
Kiemelte, hogy a 2010-et megelőző nyolc évben megháromszorozódott Magyarországon a lakossági gáz ára, míg az áramé a duplájára emelkedett; a vásárlóerőt figyelembe véve mindkét termék olcsóbb volt a többi európai országban. Ezért határozta el a rezsicsökkentést a kormányzat – fűzte hozzá, utalva arra is, hogy az intézkedés hozzájárul az infláció visszafogásához is.

Kara Ákos, a Fidesz győri országgyűlési képviselője megemlítette: a kormányzat újabb területeken vág bele a rezsicsökkentésbe, ezzel is mérsékelve az emberek megélhetési költségeit.

“Minden aláírás számít, amikor azt halljuk a szocialistáktól, Bajnai Gordontól és Gyurcsány Ferenc szervezeteitől, hogy ha 2014-ben újra hatalomra kerülnek, akkor megszüntetik a Fidesz rezsicsökkentési intézkedéseit” – mondta az ív 15 ezredik aláírója, Szakács Imre megyei közgyűlési elnök, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik