Belföld

Kisebb károkat okozott az éjszakai földmozgás

földrengés (földrengés)
földrengés (földrengés)

Az elsődleges vizsgálatok szerint a legtöbb kárt a Heves megyei Tenk településen okozta az éjszakai földrengés, itt mintegy ötven ház károsodott, személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint épületsérüléseket jeleztek Heves városából, valamint Petőfibányáról, Füzesabonyból, Erdőtelekről és Tarnabodról is.

Heves megye tizenhárom településéről érkeztek bejelentések az éjszakai földrengés okozta károkról a katasztrófavédelem műveletirányítási központjához. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a rengést követően helyszíni szemle során mérte fel ezeket.

A Heves megyei Tenken tapasztalták a legtöbb kárt, ott az elsődleges vizsgálatok szerint körülbelül ötven ház sérült valamilyen mértékben, cserepek hullottak le, kémény rongálódott meg, több épületen repedések jelentek meg, egy lakásban pedig a melegvíztároló kiszakadt a helyéről. Heves városában egy lakás mennyezetéről egy négyzetméternyi területen leszakadt a vakolat, az épület nem vált lakhatatlanná. Egy másik ingatlan garázsának mennyezetéről is leváltak darabok, amelyek megrongálták a bent álló gépkocsit.    Épületsérüléseket jeleztek Petőfibányáról, Füzesabonyból, Erdőtelekről, Tarnabodról is, jellemzően repedéseket okozott a földmozgás.

A földrengés okozta károk pontos felmérése a megyei polgári védelmi főfelügyelő irányításával kedd reggel kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik