Belföld

Egy kis fizetéskiegészítés a politikusoknak

képviselő (képviselő)
képviselő (képviselő)

Átlagosan bő 200 ezer forintot kapnak albérletre egyes kormánytagok és sok politikus ennyiért tankolhatja kocsiját állami támogatásért.

A Napi Gazdaság cikke szerint a minisztereknek, államtitkároknak ingyen autó jár korlátlan használattal. A helyettes államtitkárok, kabinetfőnökök és miniszteri biztosok is állami kocsival járnak, de náluk limitálják az üzemanyag-használatot, havi 2-10 ezer kilométert autózhatnak ingyen.

Tíz államtitkárnak bérel lakást az állam Budapesten. A lap összeállítása szerint Répássy Róbert, államtitkár például egy 158 négyzetméteres szolgálati lakást használ, ahol csak a rezsit kell fizetnie. Szabó Erika, államtitkár szolgálati lakása 147 négyzetméteres.

Völner Pál, államtitkár 194 négyzetméteres bérlakására havi 220 ezer forint az állami támogatás, Poprády Géza csak 69 négyzetméteres lakásban lakik, de havi 259 ezer forintba kerül ez az adófizetőknek. Hoffman Rózsa 72 négyzetméteres második otthona havi 230 ezret visz el a közösből.

A teljes cikket és a listát a politikusok költségtérítéséről itt találja.

Egy korábbi cikkünkből kiderül, hogy a képviselők 28-szor nagyobb összeget kapnak lakhatási támogatásként, mint egy átlagpolgár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik